Hlavní obsah

Mourinho: Mým nejlepším týmem bylo Porto

LISABON

José Mourinho sice trénuje v Chelsea superhvězdy evropského a světového fotbalu, za svůj nejlepší tým ovšem považuje FC Porto. Portugalský kouč to uvedl v pondělním vydání sportovního deníku O Jogo.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

"Mým nejlepším mužstvem bylo FC Porto. Neviděl jsem nikdy tým, který by tak skvěle bránil," uvedl Mourinho, který slavný portugalský klub trénoval v letech 2002-2004.

"V roce 2003 vyhráli Pohár UEFA, o rok později Ligu mistrů. Tvořili padesát procent reprezentace, která se stala vicemistry Evropy a semifinalisty mistrovství světa," vypočítával Mourinho přednosti svých svěřenců. "Byla to parta hráčů, kteří z ničeho vylétli až na vrchol."

Proti již pozměněnému týmu nastoupí současní Mourinhovi svěřenci z Chelsea v únoru v Lize mistrů. "Samozřejmě, pokud se mě zeptáte, zda je nynější Chelsea lepší než Porto, odpovím, že určitě ano. Ale dělalo mi větší radost budovat mužstvo, s kterým jsem získal svůj první portugalský titul a Pohár UEFA," uvedl třiačtyřicetiletý rodák ze Setúbalu.

V Chelsea už působí třetí sezonu, a i když dovedl londýnský velkoklub s Petrem Čechem v brance k dvěma titulům, trochu mu chybí větší úspěch na mezinárodní scéně. "Chelsea zatím prokázala, že dokáže uspět v Anglii. Teď jsme ve fázi, kdy bychom mohli, a to aniž bychom ztratili vlastnosti potřebné k úspěchu v Anglii, předvést něco víc i na evropské úrovni," dodal Mourinho.

Reklama

Související témata: