Hlavní obsah

Manchester díky zaváhání Chelsea vede o čtyři body

Fotbalisté Chelsea v úterý pouze remizovali ve 20. kole anglické ligy 2:2 s Readingem, přestože po gólech Didiera Drogby dvakrát vedli. Úřadující mistři tak umožnili Manchesteru United zvýšit náskok v čele tabulky na čtyři body. Vedoucí tým soutěže třemi góly ve druhém poločase porazil Wigan 3:1. Na třetí místo se posunul Arsenal, který vyhrál i s přispěním Tomáše Rosického 2:1 na půdě Watfordu a zároveň mu nahrála porážka Liverpoolu 0:1 v Blackburnu.

Foto: FC Chelsea

Ilustrační foto

Článek

Hvězdou utkání v Manchesteru byl Cristiano Ronaldo, jenž nastoupil až po přestávce a dvěma zásahy během šesti minut rozhodl. V 51. minutě sice neproměnil penaltu, ale z následné dorážky již uspěl.

Fotbalisté Chelsea proti bojovnému soupeři na rozdíl od minulého duelu, v němž se zranili brankáři Petr Čech a Carlo Cudicini, neztratili hráče, ale důležité body v boji o titul. Favorit přišel o vítězství pět minut před koncem, kdy Ashleymu Coleovi nevyšel odkop, trefil spoluhráče Michaela Essiena a brankář Hilário byl proti prudkému míči bez šance. Na třetí výsledek 3:2 za sebou již Mourinhovi svěřenci nedosáhli, i když autor dvou hlavičkových gólů Drogba se ještě v závěru snažil o hattrick.

I tak útočník z Pobřeží slonoviny vede s 12 góly tabulku střelců Premier League. Portugalec Cristiano Ronaldo má po stejné bilanci v dnešním kole na kontě o dvě branky méně.

Na trávníku Stamford Bridge se dnes objevil jen jeden z přímých účastníků událostí z předchozího vzájemného utkání 14. října, obránce Readingu Ibrahima Sonko. Pouze na lavičce zůstal jeho spoluhráč Stephen Hunt, který vážně zranil gólmana Čecha, jenž se musel podrobit operaci lebky. Se svalovým zraněním je v současnosti na marodce Cudicini, který říjnový duel nedohrál po střetu se Sonkem.

Baroš si gólový dárek nenadělil

Arsenal šel do vedení v 19. minutě díky Gilbertu Silvovi, který skóroval po rohovém kopu Rosického, ale domácí vzápětí vyrovnali. Český záložník předvedl několik vydařených akcí, na začátku druhého poločasu měl dokonce blízko ke gólu, ale brankář jeho prudkou střelu vnějším nártem vyrazil. V 79. minutě Rosického vystřídal Julio Baptista a uvedl se střelou, která těsně minula tyč. Rozhodnutí tak přinesla až chvíli poté technická střela Van Persieho.

Celé utkání v dresu Aston Villy odehrál na druhý svátek vánoční český reprezentant Milan Baroš, jenž se ale neprosadil a jeho tým navíc podlehl 1:2 Tottenhamu. Hotspur zvítězili doma podvanácté za sebou. Jejich výhru zařídil dvěma góly kanonýr Defoe, o kterého se podle britských médií zajímá právě Aston Villa.

V úspěšném tažení pokračuje Portsmouth, který se udržel na špici tabulky díky vítězství 2:1 na půdě West Hamu. Londýnský tým prohrál poprvé ve třetím duelu pod novým trenérem Alanem Curbishleym.

Anglie - 20. kolo
Chelsea - Reading 2:2 (38. a 72. Drogba - 67. Lita, 85. vlastní Essien), West Ham United - Portsmouth 1:2 (81. Sheringham - 17. a 38. Primus), Tottenham - Aston Villa 2:1 (58. a 77. Defoe - 81. Barry), Blackburn - Liverpool 1:0 (49. McCarthy), Bolton - Newcastle 2:1 (32. vlastní Ramage, 57. Anelka - 8. Dyer), Everton - Middlesbrough 0:0, Manchester United - Wigan 3:1 (47. a 51. C. Ronaldo, 59. Solskjaer - 90. Baines), Sheffield United - Manchester City 0:1 (78. Ireland), Watford - Arsenal 1:2 (23. T. Smith - 19. Gilberto Silva, 83. Van Persie).
TABULKA

Reklama

Související témata: