Hlavní obsah

Kéž by forma vydržela co nejdéle, přeje si Sionko

Příjemný fotbalový dárek si nadělil v předvečer Štědrého dne Libor Sionko. Záložník Glasgow Rangers ve víkendovém duelu v Aberdeenu jeden gól dal, na další nahrál a byl hlavním strůjcem vítězství svého týmu. "Ve třech utkáních jsem dal dvě branky, to je solidní," říká Sionko v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Sionko na tréninku fotbalové reprezentace v Seefeldu

Článek

V Aberdeenu jste dal znovu gól a na další přihrál. Byl to váš nejvydařenější zápas za Glasgow Rangers?Těžko říct, jestli nejvydařenější, ale povedený určitě. Gól byl hezkým dárkem pod stromeček, ale nejprve jsem na jeden Novovi přihrál. Dostal jsem míč do strany. Obránci jsem naznačil kličku do středu, on na ni skočil a já si dal míč v pohodě k lajně. Pak už jsem se jen soustředil, abych dal balón co nejlépe postavenému spoluhráči. Tím byl Novo a vedli jsme. On mi přihrávku po dvou minutách vrátil podobným způsobem. Pravačkou jsem poslal z voleje balón do sítě. Tyhle tři body jsou pro nás moc cenné.

Dostal jste se po zranění opět do formy podle svých představ?Vždycky je co zlepšovat, ale ve třech utkáních jsem dal dvě branky, to je solidní. Mohu být vcelku spokojený. Kéž by mi forma vydržela co nejdéle.

Takže místo v základní sestavě Rangers máte jisté...Tak to vůbec ne! V Rangers je obrovská konkurence. Program máme nabitý a trenér bude točit se sestavou. Vždyť už 27. prosince hrajeme další zápas a hned po Novém roce jsme znovu na ligovém trávníku. Udělám ale maximum, abych se v základu udržel.

Stíháte vedoucí Celtic, věříte ještě v titul?Věřit se musí do poslední chvíle. Pro nás je situace nevýhodná v tom, že ji nemáme ve svých rukách. Nezbývá nám než se spoléhat na nějaké klopýtnutí Celtiku a sami musíme jen bodovat a bodovat. Druhé místo ale pustit nesmíme.

Jaké byly vaše první skotské Vánoce?České. Zatímco já jsem hrál v Aberdeenu, manželka připravila kapra a udělala všechny ty dobroty, které k Vánocům patří. Štědrý večer byl krásný, ale volno jsem si vůbec neužil, protože jsme trénovali a chystali se na cestu k jezeru Lochness. Ani Silvestr nebude nijak veselý, na Nový rok máme trénink a druhý den zápas. V Británii se zkrátka Vánoce a konec roku slaví fotbalem.

Reklama

Související témata: