Hlavní obsah

Grygera: Vedli jsme, ale po poločase to byl skoro výprask

PRAHA

Poprvé v životě hrál český reprezentační obránce Zdeněk Grygera fotbalové utkání na Štědrý den. S Ajaxem půl hodiny po poledni nastoupili v Arnhemu proti Vitesse a po poločase, který vyhráli i Grygerovým gólem 2:0, to vypadalo, že si nadělí pod stromeček tři body. Po změně stran však dostali čtyři branky a odjeli domů málem s výpraskem... KOMENTÁŘ ZDEŇKA GRYGERY

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zdeněk Grygera hýřil na tréninku Ajaxu Amsterdam před utkáním se Spartou dobrou náladou.

Článek

"Utkání pro mne mělo zvláštní atmosféru. Stromeček jsme doma kvůli malému Davídkovi nastrojili už dopředu, abychom si Vánoce, tak jak jsme zvyklí, užili co nejvíc. Přijeli za námi oba bratři manželky Lucie a její maminka. Moc se mi z domu nechtělo, ale fotbal je moje práce, takže jsem musel.

Zápas začal skvěle. Po čtyřech minutách jsme kopali roh. Odražený míč se vrátil k bližší tyči, kam jsem si naběhl a hlavou jsem dal svůj druhý gól v této ligové sezóně. Paráda! Když za půl hodiny po mně přidal další branku De Mul, vypadalo to, že si odvezeme z trávníku, kde se moc nevyhrává, všechny tři body. Domácí jsme k ničemu nepustili, stříleli maximálně z větší dálky a s tím si náš gólman Stekelenburg poradil, pokud to šlo mezi tyče.

V šatně jsme si řekli, že nesmíme nic podcenit a pokud možno přidat ještě gól. Arnhem je hodně nepříjemný. Hned po změně stran jsme měli další šanci, ale neproměnili jsme ji a začalo být zle. Několikaminutový výpadek nás stál vyrovnání. Najednou nám rozhodnutý zápas unikal mezi prsty. Když pak náš Gabri dostal během šesti minut žlutou a pak červenou kartu, už to bylo jen o udržení remízy.

Minutu před koncem utkání jsme ale inkasovali po další chybě potřetí. Vrhli jsme všechny síly do útoku a už v nastaveném čase kopali roh. Jenže ten se nám nepovedl a na naši branku se řítili čtyři domácí, kteří si vychutnali brankáře a my jsme místo tří bodů vezli domů skoro výprask. Tahle ztráta nás mrzí, protože to byl vyhraný zápas, který jsme si sami prohráli kvůli zbytečným chybám.

Štvalo nás to všechny, takže cesta z Arnhemu do Amsterdamu, která trvá něco přes hodinu, probíhala v ponuré náladě. Splín jsme ale nechali na stadiónu a atmosféru Štědrého večera jsem si nenechal zkazit. Mám to k nám domů pár minut a už v autě jsem se těšil. Bylo to krásné. Davídek už Vánoce vnímal, je mu skoro rok a půl. Měl radost ze všech dárků, nejvíc z auta, které hraje.

Už 27. prosince ale hrajeme doma s Rodou Kerkrade a 30. prosince jedeme do Nijmegenu. Na Silvestra však budu na Moravě u rodiny, kde oslavíme kvůli Davídkovi Vánoce ještě jednou.

Doma prožijeme i Nový rok, protože máme týden volna. V roce 2007 bych si samozřejmě přál zdraví, a pokud se fotbalu týká, titul s Ajaxem a postup s reprezentací na mistrovství Evropy. Kde budu příští rok hrát? Do léta nejspíš v Ajaxu a pak se uvidí."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články