Hlavní obsah

Bednáře potěšilo, že byl hned v základní sestavě

EDINBURGH

Téměř dva měsíce chyběl Roman Bednář kvůli zranění achillovky v sestavě skotského klubu Heart of Midlothian, návrat v úterním edinburském derby proti Hibernian mu ale vyšel náramně. Český útočník se výraznou měrou podílel na vítězství 3:2 a oplatil tak důvěru kouči Ivanauskasovi, který jej zařadil do základní sestavy.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

"Byl to můj první zápas a překvapilo mě, že jsem nastoupil v základní sestavě. Ale připravený jsem na to byl dobře a je skvělé, že jsem zpátky," řekl Bednář novinářům po zápase.

Hlad po fotbalu dokumentoval už ve druhé minutě, kdy poslal míč před branku a Paul Hartley otevřel skóre. Skotští vicemistři sice později přišli o dvougólové vedení, ale nakonec vydřeli těsnou výhru a navázali na předchozí úspěch proti Dundee United. Dvakrát po sobě dokázali v lize vyhrát poprvé po dvou měsících a uhájili čtvrté místo v tabulce.

"Je to paráda, jenom takhle musíme pokračovat," uvedl autor čtyř branek v letošní sezoně. Bouřlivou atmosféru souboje městských rivalů před více než 17 tisíci diváků si Bednář po dlouhém fotbalovém půstu obzvlášť vychutnal. "Každé derby je bláznivé a tohle opravdu bylo," prohlásil třiadvacetiletý útočník, kterého v 76. minutě vystřídal Michal Pospíšil.

Ještě předtím byl Bednář na hřišti u toho, když se do sebe oba týmy pustily kvůli nešetrnému zákroku Deana Shielse na brankáře Craiga Gordona. Hráč Hibernian do gólmana tvrdě vrazil poté, co z penalty vyrovnal na 2:2 a spěchal pro míč do branky. Podle televizních záběrů Shiels soupeře neudeřil, jak hlavnímu rozhodčímu hlásil jeden z jeho asistentů, podle Bednáře však bylo vyloučení hostujícího fotbalisty správné.

"Tohle nemůže dělat. Nepraštil ho, ale strčil do něj," uvedl český hráč.

Reklama

Související témata: