Hlavní obsah

Ujfaluši bude místo přestupu jednat o prodloužení s Fiorentinou

OLOMOUC

Jeho jméno by mohlo být hitem v lednovém přestupním termínu, ale Tomáše Ujfalušiho nechávají spekulace o jeho odchodu z Fiorentiny úplně chladným. O údajném zájmu Sevilly, AC Milán či Chelsea se pilíř zadních řad fotbalové reprezentace dozvídá jen prostřednictvím médií, z Fiorentiny prý nemá sebemenší důvod utíkat. Vážně uvažuje o tom, že ve svém působišti prodlouží smlouvu.

Článek

Stávající kontrakt mu přitom má vypršet až za rok a půl. "Hodně si vážím toho, že mě s tím vedení Fiorentiny oslovilo už teď. Budeme v nejbližší době jednat," řekl dnes ČTK Ujfaluši, který do Fiorentiny přestoupil z Hamburku v létě roku 2004 po mistrovství Evropy v Portugalsku.

Od té doby se vypracoval na jednoho z lídrů týmu, v toskánské metropoli se zabydlel, jinam se mu odcházet nechce. "Ve fotbale se věci můžou měnit hodně rychle a nečekaně, ale já jsem ve Fiorentině naprosto spokojený," řekl Ujfaluši, který ve fialovém dresu občas nastupuje i s kapitánskou páskou.

Přestupové spekulace

Zájemci o jeho služby ale stojí v zástupu: lídr španělské ligy Sevilla, slavný italský kolos AC Milán a také prý londýnský velkoklub Chelsea by rády nalákaly univerzálního obránce do svých řad.

"To jsou všechno spíš jen takové spekulace, které snad ani nemá cenu komentovat. Fiorentinu ani nás nikdo nekontaktoval a konkrétní je v tuto chvíli jediná věc: nabídka na prodloužení smlouvy ve Fiorentině, kde má Tomáš výsostné postavení a odkud nemá důvod odejít," řekl hráčův agent Dalibor Lacina.

Touží po evropských pohárech

Ujfaluši touží po tom, aby si s Fiorentinou zahrál v evropských pohárech. Kvůli odečtu patnácti bodů za účast v korupční aféře sice má v letošní sezoně výrazně ztíženou pozici, ale díky výborným výsledkům není situace "Fialek" beznadějná.

Fiorentina figuruje na čtrnáctém místě, na šesté místo zaručující start v Poháru UEFA jí schází už jenom pět bodů. "Hlavně myslím na to, abychom zvládli jarní sezonu, nic jiného mě teď ani nezajímá. Pořád věřím, že alespoň na Pohár UEFA dosáhneme, to je můj sen," uvedl Ujfaluši, který se do Itálie vrací na začátku ledna.

Oslavy Silvestra a příchodu Nového roku si stejně jako vánoční svátky vychutná doma v Olomouci. Ujfaluši už má i jasný plán, jak v neděli Silvestra stráví. "Budu doma, s malou i velkou Kačenkou. Budeme se dívat na televizi, o půlnoci si přiťukneme a půjdeme spát," prohlásil.

Reklama