Hlavní obsah

Brankář Laštůvka byl celý nervózní, když střídal Niemiho

Takovou zkušenost český fotbalový gólman Jan Laštůvka ve své kariéře do pondělí nezažil. Bez pořádného rozcvičení šel přímo z lavičky do branky Fulhamu, z níž v utkání anglické lize po ošklivě vyhlížejícím pádu na nosítkách odnesli jeho zraněného kolegu Anttiho Niemiho. "Nejsem trémista, ale tentokrát jsem se do branky postavil docela nervózní," řekl Laštůvka ČTK v telefonickém rozhovoru.

Foto: www.banicek.cz

Jan Laštůvka

Článek

Bylo to jako blesk z čistého nebe. Laštůvka seděl v deštivém podvečeru šedesát minut zachumlaný na lavičce, než Niemi ve vzdušném souboji přepadl přes protihráče z Watfordu a přistál na hlavě. "Vypadalo to hrůzostrašně. Okamžitě jsem vyskočil z lavičky a bylo mi jasné, že Antti asi zápas nedochytá," uvedl Laštůvka.

Zatímco lékařský personál ošetřoval finského gólmana, Laštůvka se narychlo chystal na hřiště. Pauza se protáhla na deset minut. "Ale do poslední chvíle jsem nevěděl, jestli tam půjdu. Trenér mi pořád ukazoval, ať zůstanu," uvedl někdejší brankář Baníku Ostrava.

Do rozehraného zápasu Laštůvka jako náhradník ještě nikdy nenaskočil. A po těle mu nebylo nejlíp. "Ne, že bych se bál, ale trochu mě ten okamžik vystrašil. Vypadalo to hrozně. Ještě, že to Antti neodnesl nějakým vážným zraněním," řekl Laštůvka. Nervozity se však za pár minut zbavil. "Párkrát jsem si sáhl na míč a bylo to dobré," uvedl k zápasu, který skončil bez branek.

Na třetí pokus se tak v Premier League dočkal čistého konta, i když do statistiky se mu nezapočítá. V desetiminutovém nastavení nechybělo moc, aby kapituloval, když míč se po Hendersonově ráně z levé strany svezl po břevnu. "Trefil to neskutečně, neměl bych šanci. Ještě že to bylo břevno. Nejlíp mi nebylo ani v poslední minutě, když někdo vypálil z dálky a já si jen přál, ať to na mokré trávě špatně neodskočí," prohlásil Laštůvka.

Boj o místo v brance Fulhamu však zdravotní problém Niemiho nijak nevyřešil. Fin si vážněji neublížil a po důkladných vyšetřeních se rychle vrátí na trávník. Klub přesto zvažuje, že z hostování v Leedsu povolá Anthonyho Warnera. "Dneska jsme měli volno, zatím nic nevím. Hlavně, že se Anttimu nic nestalo. To bych z toho nemohl mít přece radost, že se dostanu do branky za takových okolností," uvedl Laštůvka

Reklama

Související témata: