Hlavní obsah

Buffon hrozí Juventusu odchodem, pokud klub neposílí

TURÍN

Brankář Gianluigi Buffon požaduje po vedení fotbalového Juventusu posílení kádru, aby mohl v příští sezóně bojovat o titul. Jinak prý na konci sezóny odejde. Italský fotbalový reprezentant takto pohrozil v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport.

Foto: www.buffononline.com

Gianluigi Buffon

Článek

"Juventus musí posílit, jinak mě po sezóně ztratí," řekl osmadvacetiletý Buffon. "Nemám zájem hrát v klubu, který skončí v Serii A dvanáctý. Potřebuji motivaci a chci bojovat o trofeje," dodal.

Buffon, který je v Juventusu od roku 2001, je jednou z mála hvězd, které v týmu zůstaly po korupční aféře a pádu do druhé ligy. Přestože nejslavnější italský klub sezónu začal s devítibodovým mankem, podzimní část zakončil s bodovou ztrátou na lídra tabulky z Rimini a míří zpět do první ligy. "Musím cítit, že se se tu děje něco velkého. Bez toho lze hrát jeden rok, ale pak už to opravdu stačí," uvedl partner české modelky Aleny Šeredové.

Bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd na prohlášení svého spoluhráče reagoval slovy, že si klub nemůže dovolit Buffona ztratit. "Buffon je nejlepší. Juventus musí udělat vše, aby ho udržel," řekl majitel Zlatého míče z roku 2004. "Jsme dobrý tým, silnější než všechny ostatní v druhé lize, protože zde máme několik šampiónů, ale brankář ční nade všemi," dodal Nedvěd.

Trezeguet zatím váhá

Zároveň přiznal, že svého spoluhráče chápe. "Buffon nemůže být symbolem průměrného italského klubu. Také čekám na zprávy od vedení, jestli se podařilo přesvědčit hráče, aby zůstali. Například Trezegueta," cituje Nedvěda internetový server TribalFootball.com.

Právě Trezeguet je v současnosti hlavní postavou v přestupových tahanicích. Usiluje o něho několik klubů a francouzský reprezentant se ještě nerozhodl, zda v Juventusu zůstane. Pokud by se tak nestalo, vedení "Staré dámy" již připravuje možnou náhradu. Podle italských médií se informovalo v Liverpoolu na Petera Crouche.

Dalšími posilami, které si Juventus vyhlédl, jsou český obránce Zdeněk Grygera a útočník Klaas Jan Huntelaar z Ajaxu Amsterodam a kanonýr Werderu Brémy Miroslav Klose.

Reklama

Související témata: