Hlavní obsah

Proti Chelsea se v poháru postaví Borat

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisty Chelsea čeká zápas třetího kola FA Cupu proti týmu Macclesfield Town, v jehož dresu pravděpodobně nastoupí i Matt McNeill. Devětadvacetiletému útočníkovi nikdo neřekne jinak než Borat, protože jeho vizáž populární postavu připomíná. Bývalý řidič auta rozvážejícího zeleninu ale příliš velkou radost nemá. "Je to takové škádlení kluků z týmu. Ale hloupé a únavné," stěžuje si.

Foto: Macclesfield Town

Útočník Macclesfieldu Town Matt McNeill (vlevo)

Článek

McNeill se stal profesionálním fotbalistou loni v březnu, kdy podepsal první kontrakt a začal se věnovat jen kopané. A po necelém roce nastoupí na hřišti šampióna posledních dvou sezón Premier League. "Před devíti měsíci jsem se díval na zápas kola, kde hrála Chelsea. Říkal jsem si, proti takovým borcům nikdy hrát nebudu," cituje McNeilla britský deník The Sun.

Podobnost s britským komikem Saschou Baronem Cohenem bude určitě i důvodem poznámek protihráčů Chelsea. "Je to stupidní mentalita mých spoluhráčů. Spíš vypadám jako Ali G, vždyť se podívejte na mojí bradku," čertí se forvard Macclesfieldu a připomíná další fiktivní Cohenovu postavu.

Vstřelí Matt McNeill Chelsea gól?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"Když jsem na trávníku a slyším pokřikování spoluhráčů Borate, soupeři se začnou smát. Nelíbí se mi to, je to hloupé. Ale když jim dám najevo, že mi to vadí, pokřikování jenom zhoustne," říká McNeill, který kasovní trhák Borat viděl dvakrát.

Fanoušek Manchesteru United McNeill si týdně vydělá 600 liber. To není o příliš víc, než si otec tří dětí vydělal jako řidič. Ale nyní se může plně věnovat fotbalu.

Nyní si chtěl vychutnat souboje s kapitánem anglické reprezentace Johnem Terrym, ten je ale po operaci vyhřezlé ploténky a do zápasu nejspíš ještě nenastoupí. "Hrál jsem v předsezónní přípravě proti Rio Ferdinandovi a Ronnymu Jonsenovi z Manchesteru. "Po zápase bych si chtěl vyměnit dres s Andrejem Ševčenkem. Ten to nemá v Chelsea lehké, ale v kariéře toho už dokázal moc. Je mi sympatický a bylo by skvělé získat jeho dres, nechal se slyšet Martin McNeill.

Reklama

Související témata: