Hlavní obsah

Aston Villa bude o Barošovi jednat s Chelsea

LONDÝN

Trenér Chelsea José Mourinho znovu šokoval anglickou první ligu - nabídl totiž Aston Ville, že od ní převezme českého útočníka Milana Baroše. V sobotu to napsal deník The Daily Mirror s konstatováním, že Mourinho chce tímto gestem dát najevo znechucení, že všichni jeho klub při přestupech vydírají, protože vědí, že za ním stojí šeková knížka ruského magnáta Romana Abramoviče.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Milan Baroš na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Barošův manažer Pavel Paska deníku Právo a serveru Sport.cz zájem Chelsea potvrdil. "O budoucnosti Milana jsem hovořil s trenérem Aston Villy Martinem O'Neillem. Nebudu popírat zájem Chelsea, o kterém víme," uvedl.

Podle Mirroru chce Mourinho vzít Baroše, jemuž se v Aston Ville očividně nedaří, na šestiměsíční hostování a snížit tak tlak na Ukrajince Andreje Ševčenka. Mourinho se domnívá, že s příchodem Baroše by Ševčenko získal čas na to, aby se v klubu zabydlel a od své druhé sezóny v Londýně by již začal hrát produktivně.

Paska uvedl, že hovořit o konkrétní podobě angažmá je předčasné. "V nejbližších dnech by mělo dojít k jednání mezi oběma kluby, protože hráč je pod platnou smlouvou. To je první krok, který musejí obě strany udělat, aby nebyly porušeny regule. Proto zatím nelze říct, zda by šlo o hostování nebo o přestup," doplnil.

Mirror dává Mourinhův zájem o Baroše do souvislosti s nepodařeným pokusem získat anglického reprezentačního útočníka Darrena Benta. Za něj Charlton chtěl od Chelsea 25 miliónů liber, tedy více než miliardu korun, čemuž se Mourinho vysmál.

Hovořil Mourinho s Barošem o přestupu?

Baroš začal v Aston Ville po přestupu z Liverpoolu v roce 2005 poměrně dobře, ale v této sezóně se mu nedaří. V lize dal jen jediný gól a často na něj v sestavě nezbývá místo. Trenér Aston Villy už začíná dávat najevo, že s Barošem spokojen není a že ani neví, zda Baroš chce v jeho klubu zůstat.

Zpráva o tom, že by Baroš mohl hrát za Chelsea vyvolala šok mezi fanoušky Aston Villy. "Může to být jedna z nejabsurdnějších věcí, které jste kdy slyšeli, nebo to může dávat smysl. Já si myslím to první," uvedl Luke na stránkách fanoušků klubu. Luke sice připomněl, že Daily Mirror mívá o přestupech ve fotbalu tak dobré informace, že se mu říká "fotbalová bible", ale zprávu o Barošově hostování přesto považuje za "bizarní".

Naproti tomu fanoušek s přezdívkou Rookie řekl, že si všiml, jak José Mourinho šel s Barošem po úterním zápase obou týmů ze hřiště zabrán do hluboké konverzace. "Hned jsem všem kamarádům ve středu řekl, že se něco děje".

O Barošově odchodu z Aston Villy se v poslední době hovoří skoro každý den. Naposledy se ocitl ve středu zájmu v pátek poté, co ukončil jednání se španělským San Sebastianem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články