Hlavní obsah

Rosický zajistil dvěma góly postup Arsenalu přes Liverpool

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický pomohl v sobotu dvěma góly k výhře Arsenalu v Liverpoolu 3:1 a měl tak rozhodující podíl na tom, že loňský vítěz Anglického poháru tentokrát skončil už ve 3. kole této soutěže. Rosický sice v anglické lize na svůj první gól teprve čeká, ale premiéra v poháru mu vyšla skvěle.

Článek

Český kapitán se poprvé prosadil v 37. minutě, když po spolupráci s Bělorusem Hlebem technickou střelou přehodil polského brankáře Dudka. Druhou branku přidal těsně před poločasem, když v obležení šesti protihráčů udržel míč a přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Přitom prý zakončit ani nechtěl. "Nejdřív mě napadlo přihrát dozadu Thierrymu (Henrymu), ale pak jsem vystřelil," řekl po utkání Rosický, pro něhož to byly v dresu Arsenalu jeho góly číslo dva a tři. Ten premiérový dal na podzim v Lize mistrů v Hamburku. Po změně stran sice Kuijt hlavou snížil a Liverpool měl drtivý tlak, jenže pak se po protiútoku prosadil uzdravený Henry a skóre zvýšil na 3:1. Oba soupeři se střetnou i příští týden, tentokrát v Ligovém poháru.

Chelsea postoupila hravě

Fotbalisté londýnské Chelsea splnili roli favorita a předposlední tým čtvrté ligy Macclesfield porazili 6:1. Největší měrou se o to zasloužil tvůrce hry Lampard, který dal polovinu branek. Chelsea se rychle ujala vedení díky Lampardovi. Pět minut před přestávkou však jednoznačný outsider dokázal, že obrana Chelsea skutečně není v pohodě, a po chybě Carvalha vyrovnal Murphy.

Jenže neuběhla ani minuta a po samostatné akci se prosadil opět Lampard. Hattrick pak završil po přestávce proměněnou penaltou za faul na Ševčenka, za který brankář Lee dostal červenou kartu. Přesilovku pak Chelsea využila, o narůst skóre se postarali Wright-Phillips, Obi Mikel a Carvalho.

Jednoznačnou výhrou se prezentovali také hráči Boltonu, kteří si na hřišti třetiligového Doncasteru zajistili postup výsledkem 4:0. Dvě branky vstřelil íránský záložník Tajmúriján. Naopak předposlední tým prvoligové tabulky Charlton nestačil na třetiligový Nottingham Forest, když inkasoval dva slepené góly a prohrál 0:2. Wigan prohrál 1:2 v souboji s dalším účastníkem první ligy Portsmouthem a největší debakl utrpěl Sheffield United, který doma inkasoval tři góly od Swansea ze třetí ligy.

Postup ještě nemá zajištěn ani Fulham, jehož branku v utkání s Leicesterem hájil český brankář Jan Laštůvka. Ve druhé minutě nastavení inkasoval vyrovnávací gól na 2:2 z kopačky Cadamarteriho. V podobné situaci je Newcastle, který remizoval 2:2 v Birminghamu, přestože dohrával celý druhý poločas s přesilou jednoho muže v poli, a také Middlesbrough po výsledku 1:1 na hřišti Hullu.

Poslední tým čtvrté ligy Torquay United, který vede český trenér Luboš Kubík, se překvapení nedočkal. Se Southamptonem, za který v závěru nastoupil Mário Lička, prohrál 0:2. Rudolf Skácel tentokrát na hřišti nebyl.

Anglický pohár - 3. kolo
Liverpool - Arsenal 1:3, Chelsea - Macclesfield (IV.) 6:1, Doncaster (III.) - Bolton 0:4, Birmingham City (II.) - Newcastle United 2:2, Hull City (II.) - Middlesbrough 1:1, Leicester City (II.) - Fulham 2:2, Nottingham Forest (III.) - Charlton Athletic 2:0, Portsmouth - Wigan Athletic 2:1, Sheffield United - Swansea City (III.) 0:3, Watford - Stockport County (IV.) 4:1, West Ham United - Brighton & Hove Albion (III.) 3:0, Torquay United (IV.) - Southampton (II.) 0:2.

Reklama

Související témata: