Hlavní obsah

Rosický podle britského tisku mučil Liverpool

LONDÝN

Za mučitele Liverpoolu označil nedělní deník The Times Tomáše Rosického poté, co kapitán české fotbalové reprezentace dvěma góly zajistil Arsenalu vítězství v sobotním zápase Anglického poháru na Anfield Road. Jiné listy stejně jako trenér vítězů Arséne Wenger vyzdvihují třetí gól Thierryho Henryho, který v závěru zpečetil výhru na 3:1 pro londýnský tým.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Rosický

Článek

Henryho kouzlo zpečetilo vítězství skvěle hrajícího Arsenalu, hlásí v titulku list The Sunday Telegraph. S tématem kouzlení si hrají i další noviny. Podle The Sunday Independentu to byl Rosický, kdo "začaroval Liverpool". Noviny prakticky bez výjimky vyhlásily Rosického mužem zápasu.

"Český internacionál omámil obranu Anfieldu a zasadil držitelům poháru knokaut na první překážce," napsal komentátor Independentu. "Smrtící dvojitý úder Tomáše Rosického rozhodl o tom, že ani Steven Gerrard nedokázal zastavit pád Liverpoolu," napsala internetová verze listu Sun.

Trenér Wenger uvítal, že Rosický ukončil čekání na gól na ostrovech. Dosud skóroval jen v Lize mistrů v Hamburku loni v září. "Už mu to trochu hlodalo v mysli a trápilo ho to. Dnes ale šla do sítě jeho první střela. Ukazuje to, jaká je to úleva, protože získal sebedůvěru a hned vstřelil i druhý gól," prohlásil kouč Arsenalu.

Po zápase Wenger přiznal, že poté, co Liverpool stáhl náskok jeho týmu na 2:1, byl poněkud nervózní, protože jeho hráči měli v tu dobu "olověné nohy". Nicméně Henry zápas rozhodl.

Rosický základem úspěchu

Branky Rosického obdivovali i komentátoři BBC. Jeho první střelu označili za velkolepou a druhá z obtížné pozice se podle BBC do branky prostě prodrala.

Podle Telegraphu byl až do Henryho závěrečného gólu hrdinou zápasu právě Rosický. Po jeho prvním gólu stadión domácích ztichl, protože Liverpool nedostal doma branku už osm zápasů. Arsenal se naopak rozjel ve velkém stylu a Rosický při svém sólu, po němž dal druhý gól, odhalil mezery liverpoolské obrany. Oba jeho góly a hlavně jeho pracovitost ve středu pole byly podle deníku základem výhry Arsenalu.

Tomáš Rosický svými dvěma prvními góly na anglické půdě zařídil Arsenalu vítězství, ale teprve Henryho třetí branka zabolela, napsaly Timesy.

Reklama

Související témata: