Hlavní obsah

Mourinha prý v Chelsea vystřídá Hiddink

LONDÝN

Působení trenéra Josého Mourinha ve fotbalové Chelsea podle spekulací britského tisku možná po této sezóně skončí. Obhájcům anglického titulu se i kvůli zdravotním problémům opor včetně gólmana Petra Čecha nedaří podle představ a portugalský kouč prý nemá ideální vztah s majitelem klubu Romanem Abramovičem.

Foto: www.chelseafc.com

Dny Josého Mourinha na lavičce Chelsea jsou podle spekulací britského tisku sečteny.

Článek

Ruský miliardář by údajně mohl přivést na lavičku londýnského týmu nizozemského odborníka Guuse Hiddinka, který od léta vede sbornou a s Abramovičem vychází velmi dobře.

Bývalý trenér nizozemské, korejské a australské reprezentace sám dohady přiživil, když prohlásil, že ho majitel Chelsea požádal o pomoc. Právě Abramovičovy peníze údajně umožnily ruskému svazu angažovat k národnímu týmu Hiddinka, který však v rozhovoru pro nizozemský magazín Elf uvedl, že je připraven předat hlavní slovo svému asistentovi Alexandru Borodjukovi.

"Nastal čas říct v Rusku, že teď to povede Borodjuk. Mám sílu odejít a pustit se do něčeho nového. S Abramovičem jsme mluvili o mnoha věcech a rozumíme si velmi dobře," uvedl šedesátiletý renomovaný kouč, který v minulosti vedl i Eindhoven, Real Madrid, Valencii či Fenerbahce Istanbul.

Předseda ruského svazu Vitalij Mutko ale odmítl možnost, že by Hiddink mohl v brzké době odejít. "Má u nás smlouvu a dokud platí, nikdo nemůže uvažovat o tom, že by byl kandidátem na jiný post," řekl Mutko rozhlasové stanici Echo Moskvy. Hiddink loni v dubnu podepsal kontrakt na dva a půl roku a jeho úkolem je dovést ruský tým na mistrovství Evropy 2008 v Rakousku a Švýcarsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články