Hlavní obsah

Baroš dal gól, postup ale slavil Manchester United

Útočník Milan Baroš se v neděli dočkal druhé branky v dresu Aston Villy v probíhající sezóně, porážce svého týmu ve třetím kole Anglického poháru na půdě Manchesteru United však nezabránil. Nerozhodný stav proměnil v nastaveném čase ve vítězství domácích Ole Gunnar Solskjaer.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Baroš na tréninku reprezentace.

Článek

Český fotbalista přišel na hřiště krátce po přestávce a v 73. minutě vyrovnal na 1:1. Domácí obránci ho nechali osamoceného ve vápně a po Cahillově prudké přihrávce Baroš poslal míč přesně k tyči. Skóre na Old Trafford otevřel švédský kanonýr Henrik Larsson, jenž dnes debutoval v dresu Manchesteru, kam přišel na zhruba dvouměsíční výpomoc.

O postupu vedoucího týmu anglické ligy rozhodl v nastaveném čase Solskjaer, jenž vystřídal Larssona a potvrdil roli tradičního žolíka trenéra Alexe Fergusona. Norský útočník vystřelil a míč prošel brankáři Királymu pod tělem do sítě.

"V těchhle situacích se dá od Oleho očekávat, že dá gól. V sezóně se trefil už devětkrát, což je fenomenální výkon. Tohle nikdo nečekal," řekl kouč Ferguson na adresu Solskjaera, který se dokázal famózně vrátit po dlouhém zranění.

Király prý těžce nesl, že svou chybou rozhodl zápas. "Přišel nám pomoct, když jsme měli krizi s brankáři, a jsme mu za to vděční. Fotbal dokáže být krutý. Hráči byli hodně skleslí, ale zaslouží si uznání," řekl trenér Aston Villy Martin O'Neill.

Anglický pohár - 3. kolo
Manchester United - Aston Villa 2:1, Everton - Blackburn 1:4, Sheffield Wednesday (II. liga) - Manchester City 1:1, Cardiff City (II) - Tottenham 0:0.

Reklama

Související témata: