Hlavní obsah

Aston Villa shání posily do útoku, chce Bellamyho a Blanka

Trenér fotbalistů Aston Villy Martin O'Neill shání posily do útoku. Podle informací britského tisku se snaží získat z Liverpoolu velšského reprezentanta Craiga Bellamy či Kepu Blanka ze španělské Sevilly. Pravděpodobně tak již nepočítá se službami českého útočníka Milana Baroše, o jehož odchodu se spekuluje již delší dobu, naposledy v souvislosti z londýnskou Chelsea.

Článek

Podle deníku Sunday Mirror se O'Neill dotazoval v Liverpoolu na podmínky možného přestupu Bellamyho, který ho ohromil během společného působení v Celtiku Glasgow. Liverpoolu prý nabídl za velšského střelce devět miliónů liber, přičemž doufá, že vedení aktuálně třetího týmu tabulky na jeho nabídku kývne, jelikož Bellamyho v létě získalo z Blackburnu o tři milióny levněji.

Další možnou posilou by mohl být španělský reprezentant do 21 let Kepa Blanco, který by mohl přijít na hostování do konce sezóny ze Sevilly, kde má po příchodu Rusa Alexandera Keržakova malou šanci na základní sestavu. "Potřebuji hrát a to v Seville nyní není možné. Odchod je pro mě nezbytný," řekl Blanco, o jehož služby údajně stojí také francouzské Bordeaux. "V Anglii i Francii jsou excelentní ligy. Ani s jednou nemám problém, ale vše záleží na Seville," dodal.

S jednou posilou může O'Neill již téměř jistě počítat. Tento týden by se měl dotáhnout do konce příchod talentovaného obránce Phila Bardsleye z Manchesteru United. Jednadvacetiletý pravý obránce by měl přijít na hostování po odehrání vzájemného utkání mezi Aston Villou a Manchesterem, které je na programu 13. ledna. Pro Bardsleye to tak bude druhé hostování v průběhu jedné sezóny, když v podzimní části působil v Glasgow Rangers, kde odehrál pět ligových zápasů a vstřelil jednu branku.

Reklama

Související témata: