Hlavní obsah

Útočník Fořt je blízko přestupu ze Slavie do Toulouse

PRAHA

Útočník Pavel Fořt má velmi blízko k přestupu z pražské Slavie do francouzského prvoligového klubu FC Toulouse. Třiadvacetiletý fotbalista v úterý odpoledne odcestuje do Francie, a pokud ve středu úspěšně absolvuje zdravotní testy, nebudu už prý dokončení transferu nic bránit.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Slávista Pavel Fořt v souboji s Pereirou z Karvanu Jevlach

Článek

ČTK to řekl Tomáš Klečka ze společnosti Nehoda Sport, která Fořta zastupuje.

"Moc se do Francie těším, vždyť je to liga vicemistrů světa," uvedl v tiskové zprávě bývalý hráč reprezentace do jednadvaceti let. Podle agenta Davida Nehody, který Fořta ve Francii doprovází, je reálné, že by autor sedmi podzimních branek v nejvyšší soutěži už mohl být v sobotu na lavičce připraven na utkání s mistrovským suverénem z Lyonu.

Toulouse, kde v minulosti působil například bývalý kapitán fotbalové reprezentace Václav Němeček, nyní patří dvanácté místo v lize. Tým má ale zápas s Paris St. Germain k dobru.

Fořt do velkého fotbalu naskočil v Plzni, odkud v roce 2003 přestoupil do Slavie. V první lize odehrál 86 zápasů a nastřílel 21 branek. V minulé sezoně kvůli problémům s životosprávou strávil několik týdnů v třetiligovém rezervním týmu, ale pak se stal jedním z nejdůležitějších hráčů sešívaných.

Reklama

Související témata: