Hlavní obsah

Newcastle prodloužil smlouvu s gólmanem Srníčkem

NEWCASTLE

Český fotbalový gólman Pavel Srníček prodloužil smlouvu s anglickým Newcastlem až do konce letošní sezóny. Osmatřicetiletý brankář přišel do mužstva v září na tříměsíční výpomoc za zraněné Shaye Givena a Steva Harpera, ale klub si nyní jeho služby pojistil, přestože Given je už fit.

Foto: Právo

Pavel Srníček

Článek

"Dohodli jsme se, že zůstanu do léta a pak se uvidí," oznámil dnes na britských fotbalových serverech Srníček. Ten v prosinci odchytal dva zápasy, ale pouze proti Boltonu pobyl na hřišti celých devadesát minut.

Svou další budoucnost ještě Srníček nevyřešil. K návratu do Itálie ho intenzivně vábí Brescia, kde už před čtyřmi lety působil. Podle dobře informovaných zdrojů se navíc gólman hodlá na Apeninském poloostrově po skončení kariéry natrvalo usadit. Spolupráce s Brescií se tak přímo nabízí.

"Možná to bude posledních šest měsíců mé kariéry, možná ne. Ještě nevím," uvedl Srníček. "Teď bych si rád v Newcastlu ještě zachytal, ale pokud už další šanci nedostanu, nebudu smutný. Ty dva zápasy pro mě byly něčím mimořádným," dodal někdejší gólman Ostravy, Portsmouthu, Sheffieldu Wednesday, West Hamu, italské Cosenzy nebo portugalského klubu Beira Mar.

Reklama

Související témata: