Hlavní obsah

Suchý hraje v Basileji o svou budoucnost, píší Švýcaři

Basilej

Koncem srpna se musel podrobit operaci Achillovy šlachy a fotbalový podzim pro kapitána českého národního týmu a Basileje skončil. Zranění přišlo pro Marka Suchého v choulostivou chvíli. Jak píše švýcarský Blick, stoperovi končí v červnu 2019 smlouva. Při odehrání jistého počtu zápasů by se mu automaticky o rok prodloužila. Protože o ně však přišel, je otázkou, co bude dál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Suchý na tréninku národního týmu.

Článek

Každá absence jednou končí, a tak i Marek Suchý chystá velký návrat na trávník. Podle švýcarských zdrojů však není jisté, zda se v dresu Basileje představí také v příští sezoně.

Odchovanec pražské Slavie přišel v lednu 2014 do Švýcarska z moskevského Spartaku. Basilej by nerad opouštěl. „Dokážu si představit, že budu pokračovat. Má rodina i já se tady cítíme dobře."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Marek Suchý (vpravo) a Thomas Müller z Německa.

Kapitánskou pásku dostal po veteránovi Matiasu Delgadovi. „Být kapitánem znamená převzít odpovědnost. Na hřišti i mimo něj," poukazuje Suchý. Mluví perfektně německy, je v týmu dobře integrován a jeho zkušenosti jsou pro Basilej nesmírně cenné.

Šéf obrany citelně chyběl

„Jsem rád, že se nám vrací. Marek přináší mnoho zkušeností a jistoty do našich řad," ujišťuje trenér Marcel Koller.

Suchý je momentálně připraven asi na 90 procent. Server píše, že pro Basilej je jeho návrat požehnáním, protože na podzim jí šéf obrany citelně chyběl.

„Byla to těžká situace. Cítil jsem se bezmocný, protože jsem nemohl pomoci týmu na hřišti," líčí obránce. „Hodně jsem byl doma a užíval si s dětmi. Můj malý syn, jemuž budou brzy dva roky, se zatím naučil chodit a šlo mu to lépe než mně," usmívá se Suchý.

Reklama

Související témata: