Hlavní obsah

Nedvěd chce hrát za Juventus i v příští sezóně

TURÍN

Český fotbalista Pavel Nedvěd si chce ještě zahrát za Juventus Turín v první lize. Jak majitel Zlatého míče za rok 2003 uvedl na úterní tiskové konferenci, ačkoli by teoreticky mohl skončit již po této sezóně, s největší pravděpodobností dodrží smlouvu a ukončí kariéru až v roce 2008.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

Čtyřiatřicetiletý Nedvěd má ve smlouvě klauzuli, že může po skončení tohoto ročníku s fotbalem skončit, sám ale doufá, že ji nevyužije. "Chtěl bych hrát až do roku 2008, kdy vyprší můj kontrakt. Ale samozřejmě ještě uvidím, jak se budu v červnu psychicky a fyzicky cítit," dodala opora klubu, jenž byl za účast v korupční aféře přeřazen do druhé ligy.

Právě Nedvěd byl společně s mistry světa Gianluigim Buffonem či Alexandrem del Pierem jednou z mála hvězd, která v týmu zůstala i pro Serii B. Bývalý český reprezentant patřil skutečně k hlavním tahounům Juventusu v podzimní části ligy a pomohl mu do čela tabulky, zároveň však své mužstvo na čas oslabil. V prosincovém utkání s Janovem byl totiž vyloučen a za kontroverzi s rozhodčím navíc dostal pětizápasový trest, jenž mu vyprší až 20. ledna.

"Moc dobře si uvědomuju, že nedávám vždycky nejlepší příklad mladým. Ale to je prostě část mojí povahy," řekl Nedvěd na tiskové konferenci. "Rozhodně ale není v mé povaze napadat rozhodčí. Ten trest si prostě nezasloužím, byl příliš tvrdý," vrátil se ještě k událostem z minulého měsíce.

Čeká na Grygeru

Jak ale uvedl, bylo to už naposled. "Všechny problémy, které jsem v minulém roce měl, už jsem nechal za sebou. Dívám se pozitivně do nového roku," řekl hráč, jenž necelé dva měsíce po mistrovství světa v Německu ukončil reprezentační kariéru.

Nedvěd hraje za Juventus od roku 2001 a je možné, že tam brzy nebude jediným Čechem. Nejúspěšnější italský klub by totiž mohl posílit obránce Zdeněk Grygera, jenž je podle všeho na odchodu z Ajaxu. Nedvěd by rozhodně příchod krajana uvítal.

"Je to dobrý hráč a je mu teprve šestadvacet. Vím, že chce do Itálie, především do Juventusu. Kdyby se rozhodl sem jít, byl bych moc rád. Už jsme spolu párkrát mluvili - když bude chtít, tak sem přijde. Ať už v lednu, nebo v červnu," dodal Nedvěd, který bude svému týmu naposledy chybět v sobotním utkání s Mantovou.

Reklama

Související témata: