Hlavní obsah

Slávista Fořt se upsal na tři roky Toulouse

TOULOUSE

Fotbalový útočník pražské Slavie Pavel Fořt se stal posilou francouzského prvoligového klubu FC Toulouse. Třiadvacetiletý fotbalista ve středu absolvoval v novém působišti zdravotní testy a poté podepsal kontrakt na tři a půl roku.

Foto: čtk

Pavel Fořt je novou posilou Toulouse.

Článek

ČTK to potvrdil Michal Nehoda z agentury Nehoda Sport.

Fořt odcestoval do Francie v úterý, ve středu absolvoval důkladnou, sedmihodinovou prohlídku a po ní nic nebránilo tomu, aby autor sedmi gólů v podzimní části první ligy podepsal smlouvu. Už před úterním odletem neskrýval Fořt nadšení z chystaného přestupu. "Vždyť je to liga vicemistrů světa," řekl bývalý hráč české reprezentace do jednadvaceti let.

Dnes už se podle svých slov setkal s novými spoluhráči i trenérem a prohlédl si zázemí klubu. "Jsem naprosto spokojený, cítím, že je to spíše takový rodinný klub," řekl Fořt.

Z Francie se teď prý podívá domů nejdříve tak za měsíc. "Chtějí, abych hlavně pořádně trénoval, protože u nás byla fotbalová přestávka. Jsem nadšený, francouzská liga je něco super," zopakoval Fořt. Vyloučil ale, že by již o víkendu mohl být v sestavě Toulouse či na lavičce náhradníků v utkání proti Lyonu. "Je to odložený zápas, a tak to prý vůbec ani podle zdejších regulí není možné," vysvětlil Fořt.

Smlouvu podepíší ve čtvrtek

Kluby podepíší kontrakt až ve čtvrtek. "Na podmínkách smlouvy jsme s francouzským týmem dohodnuti, ale podepíšeme ji až zítra," upřesnil generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Fořt do velkého fotbalu naskočil v Plzni, odkud v roce 2003 přestoupil do Slavie. V první lize za ni odehrál 86 zápasů a nastřílel 21 branek.

"Co byl ve Slavii, tak poslední rok se mu vydařil nejlépe. A hlavně podzimní část soutěže. Signály, že je o něj zájem, jsme měli již v létě, k přestupu určitě pomohlo jeho střelecké podzimní probuzení," řekl kouč Slavie Karel Jarolím. "To, že se dostal do francouzské ligy, je motivace i pro naše další hráče. Ne každému se poštěstí do takové soutěže přestoupit," dodal slávistický kouč.

Reklama