Hlavní obsah

Mourinho prý posily nedostane, ani Baroše

LONDÝN

Senzační angažmá fotbalového útočníka Milana Baroše ve hvězdné Chelsea už nevypadá příliš reálně. Vyplývá to ze slov trenéra londýnského klubu Josého Mourinha. Ten tvrdí, že v zimní pauze mu vedení nepřivede na Stamford Bridge žádnou posilu. Navzdory tomu, že by portugalský stratég rád v týmu přivítal novou akvizici do obrany a také do útoku, kterou mohl být právě střelec české reprezentace momentálně působící v Aston Ville.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

"Jasně jsem oznámil, jaké hráče bych chtěl. Ale oni nepřijdou. Je to rozhodnutí klubu a já ho nemusím zdůvodňovat," citoval Mourinha internetový server BBC. Portugalský kouč rozhodnutí svých šéfů viditelně lituje. "Klub prostě není můj. Není to moje volba, že nikdo nepřijde," poznamenal trenér, který v minulých dvou sezónách pokaždé přivedl "Blues" k mistrovskému titulu.

Mourinho v interview připouští, že v zimním přestupovém období toužil vyztužit zraněními zdecimované mužstvo o nového obránce a útočníka. V defenzivě citelně chybí zraněný stoper a kapitán John Terry, zdravotní problémy má Khalid Boulahrouz a kvůli trestu v lize nemohou hrát ani bek Ashley Cole a defenzivní záložník Claude Makélelé.

Terry sice podle původních předpokladů měl nastoupit už v sobotním utkání proti Wiganu, ale podle Mourinha taková možnost padla. "Nejsem doktor, ale ještě se ani nezapojil do plného tréninku s mužstvem, takže v sobotu určitě hrát nebude," litoval Mourinho, který navíc stále vyhlíží návrat českého gólmana Petra Čecha zotavujícího se z fraktury lebky v říjnovém utkání v Readingu.

V útoku se daří jen Drogbovi

Také v ofenzivě Chelsea strádá. Na hrotu září jen Didier Drogba, letní posila z AC Milán Andrej Ševčenko se zatím trápí a zůstává daleko za očekáváním, totéž platí pro Shauna Wrighta-Phillipse, Salomona Kaloua či Johna Obiho Mikela, zraněni jsou Arjen Robben a Joe Cole.

Právě příchod Baroše z Aston Villy mohl být jednou z možností, jak tým oživit. V úterý obě strany o Barošovi jednaly, ale bez konkrétního výsledku. "Doufám, že v zimě už alespoň nikdo neodejde. Kádr bude na konci přestupního období asi stejný jako na začátku," prohlásil Mourinho.

Zatím nejsložitější období

Úspěšný kouč, který s podceňovaným Portem v roce 2004 vyhrál Ligu mistrů a vzápětí vrátil na anglickou špičku i Chelsea, zřejmě na Ostrovech zažívá nejsložitější období. V Premier League jeho týmu patří druhé místo s šestibodovým odstupem za vedoucím Manchesterem United, tým kosí zranění klíčových hráčů a ve středu večer se Mourinho musel vyrovnat s dalším hořkým zklamáním. Chelsea v semifinále Ligového poháru uhrála na hřišti Wycombu ze čtvrté divize pouze remízu 1:1.

A čím dál silnější jsou navíc spekulace o neshodách Mourinha s vedením klubu. Na lavičku Chelsea by prý v létě mohl usednout nizozemský odborník Guus Hiddink, současný kouč ruské reprezentace. Portugalský trenér však nechtěl svoji další budoucnost v klubu příliš rozebírat. "Moje pozice není důležitá. Důležitá je Chelsea, ne já. Já jsem jenom trenér," upozornil Mourinho.

Reklama

Související témata: