Hlavní obsah

Mourinho chce podle britského tisku z Chelsea odejít

LONDÝN

Trenér fotbalistů londýnské Chelsea José Mourinho podle informací deníku The Sun po sezoně z klubu skutečně odejde, jak se spekulovalo v minulých dnech. Nespokojený trenér to měl sdělit svému blízkému příteli. "Je to tak. Na konci sezóny odejdu...ještě ale nevím kam," řekl údajně Mourinho.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Dvaačtyřicetiletý portugalský trenér má v poslední době problémy se sestavou: zranilo se mu několik opor včetně brankáře Petra Čecha a vedení klubu odmítlo koupit posily. To úspěšného kouče rozlítilo.

"Vznesl jsem požadavek na příchod posil a není to mou volbou, že nikdo nepřijde. Není to můj klub, já jsem jen trenér," řekl Mourinho po pohárovém utkání se zástupcem čtvrté nejvyšší soutěže Wycombem, které skončilo remízou 1:1. "Očekávám, že na konci přestupního období budu mít stejný kádr jako na jeho začátku," dodal.

Podle zpráv z britského tisku je mezi Mourinhem a vedením Chelsea, tedy majitelem Romanem Abramovičem a předsedou Peterem Kenyonem, napjatá atmosféra. Podobný vztah pak má kontroverzní trenér s vedoucím skautingu Frankem Arnesenem, kterého viní z odchodu Williama Gallase do konkurenčního Arsenalu.

O angažmá se nemusí bát

V uplynulých dnech se pak objevily spekulace, že pokud Mourinho v této sezóně nezíská s Chelsea titul v Lize mistrů, bude propuštěn. Jako o možném nástupci se hovořilo o současném trenérovi ruské reprezentace Guusi Hiddinkovi. Za další kandidáty byli označeni bývalý hráč Chelsea a nyní trenér Juventusu Didier Deschamps a trenér Sevilly Juande Ramos. Tyto informace však Kenyon dementoval.

Nyní se zdá, že by Mourinho mohl obhájce anglického titulu opustit na vlastní žádost. Podle Sunu jsou hlavními zájemci o jeho služby vedoucí tým italské ligy Inter Milán a španělský velkoklub Real Madrid, tedy dva celky, které o něho projevily zájem již v roce 2004. Tehdy Portugalec odešel z FC Porto právě do Chelsea poté, co vyhrál Ligu mistrů.

Podle bývalého hráče Porta Césara Peixota, v současnosti hrajícího za Espaňol Barcelona, je pravděpodobnějším kandidátem milánský Inter. "Vím, že si Mourinho shání dům v Miláně," řekl Peixoto.

Reklama

Související témata: