Hlavní obsah

Lyon podruhé v sezóně prohrál, nestačil na Toulouse

PAŘÍŽ

Teprve druhou porážku v probíhající sezoně francouzské ligy utrpěli fotbalisté Lyonu, kteří dnes ve 20. kole překvapivě nestačili na domácí Toulouse a prohráli 0:2. Vítězové posledních pěti ročníků však nadále vedou tabulku a mají čtrnáctibodový náskok.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

První branku zápasu zaznamenal po hodině hry záložník Emana, kterému asistoval švédský reprezentant Elmander. Lyon se poté vrhl do útoku, ale šance nevyužil. Neujala se ani typická zbraň v podobě standardních situací zahrávaných Brazilcem Juninhem. A tak udeřilo podruhé na opačné straně, když rychlý protiútok přesně zakončil právě Elmander.

PSG nevyužil ani početní výhodu

Krize fotbalistů Paris St. Germain pokračuje. Tým z metropole dnes nedokázal získat doma proti Valenciennes ani bod, přestože hosté hráli téměř celý druhý poločas o deseti. Po prohře 1:2 se tak Pařížané v ligové tabulce nadále pohybují těsně nad sestupovými příčkami.

Hráči PSG se vrhli do boje s chutí, ale nedokázali přesně zakončovat vypracované příležitosti. Pět minut po změně stran dostal druhou žlutou kartu hostující obránce Paauwe, avšak místo toho, aby protivník využil přesilovku, sám inkasoval po Savidanově ráně.

Tři minuty před koncem pak vedení Valenciennes zvýšil Roudet a portugalský reprezentant Pauleta dokázal v nastavení už jen zkorigovat na konečných 1:2. Prohře PSG nezabránil ani český reprezentant David Rozehnal, který odehrál celé utkání na postu stopera.

Šmicer jen na lavičce náhradníků

Souboj z čela tabulky se hrál na hřišti druhého Lensu, kam přijelo Lille a odvezlo si jen bod za remízu 1:1, přestože již sahalo po vítězství. Ve vyrovnaném utkání se dvacet minut před koncem prosadil Bastos, ale domácí ještě stačili odpovědět, když se trefil střelec Jussie. Lille tak nadále drží čtvrtou pozici a na Lens ztrácí čtyři body.

V zápase mezi Bordeaux a Lorientem dlouho vedli hosté po brance Saifiho, ale nakonec se soupeři rozešli po remíze 1:1. Domácí tři minuty před koncem zachránil obvyklý střelec Šammach. Tentokrát se v dresu Bordeaux neobjevil po zranění se vracející Vladimír Šmicer, kterého nechal trenér sedět jen na lavičce náhradníků.

Francie - 20. kolo:
Paris St. Germain - Valenciennes 1:2 (90+1. Pauleta - 60. Savidan, 87. Roudet), Lens - Lille 1:1 (83. Jussie - 70. Bastos), Auxerre - Sochaux 1:0 (85. Jeleň), Bordeaux - Lorient 1:1 (87. Šammach - 36. Saifi), Le Mans - Troyes 2:0 (7. a 87. Macui), Nantes - Nice 1:0 (90+1. Pieroni), Sedan - Nancy 2:2 (20. Marin z pen., 30. Job - 45. Chrétien, 74. Puygrenier), Toulouse - Lyon 2:0 (60. Emana, 83. Elmander).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: