Hlavní obsah

Barcelona opět nevyhrála, v derby podlehla Espaňolu

Fotbalisté Barcelony nezvládli sobotní večerní derby s Espaňolem a po prohře 1:3 si připsali ve španělské lize třetí zápas za sebou bez vítězství. Zůstali na druhém místě tabulky a ztrácí na něm dva body na Sevillu, která může v dnešním duelu s Mallorkou náskok zvýšit.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Barca měla v zápase trvalou převahu, ale gólman Carlos Kameni několika skvělými zákroky Espaňol, který se zaměřil na rychlé protiútoky, podržel. Po půlhodině hry poslal domácí tým do vedení Luis García, stejně dlouhou dobu pak potřeboval favorit k vyrovnání, o které se postaral náhradník Javier Saviola. Týmu kolem hvězdného Ronaldinha ale radost vydržela sotva pět minut, než se trefil hlavou Raul Tamudo. V nastaveném čase pokořil katalánský velkoklub ještě po dalším brejku Francisco Rufete.

Fotbalisté Valencie porazili v 18. kole španělské ligy Levante 3:0, na výhru se ale poměrně nadřeli. K jubilejní páté ligové výhře za sebou je dnes totiž nasměroval až zlepšený výkon z druhé půle. Valencie se tak opět dostala na třetí pozici, odkud v průběhu sezony po sérii zranění spadla. Má však odehrané o jedno utkání více než čtvrtý Real Madrid, který ztrácí jen jeden bod.

Domácí se začali prosazovat až po změně stran a kdy nejprve předvedl umístěnou střelu k tyči střídající Hugo Viana. Za další tři minuty tahal brankář Molina míč ze sítě podruhé, když Morientes šťastně tečoval volej Silvy. Deset minut před koncem pak pojistku přidal obránce Ayala.

Španělsko - 18. kolo:
Valencie - Levante 3:0 (52. Hugo Viana, 55. Morientes, 80. Ayala), Espaňol Barcelona - FC Barcelona 3:1 (31. Luis García, 65. Tamudo, 90+1. Rufete - 60. Saviola).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: