Hlavní obsah

Britové spekulují o příměří mezi Mourinhem a Abramovičem

LONDÝN

Podle deníku The Sun a dalších britských listů dospěl trenér fotbalové Chelsea José Mourinho k dohodě o příměří s majitelem Romanem Abramovičem a má povolen nákup nového obránce. The Daily Mirror ale píše, že "studená válka" trvá a že vztahy mezi oběma muži jsou narušeny natrvalo.

Foto: chukotka.org

Roman Abramovič

Článek

"Mírová smlouva" mezi Mourinhem a Abramovičem podle deníku The Sun spočívá v tom, že Mourinho může koupit jednoho obránce. Za to má zavřít pusu a přestat komentovat cokoli jiného než hru, zejména má přestat útočit na vedení klubu. Debata o jeho budoucnosti v Chelsea bude odložena až na léto. Trenér má plnou podporu hráčů, kteří vyzvali vedení klubu, aby ho nechalo do konce sezóny na pokoji.

The Guardian napsal, že by Mourinho mohl přivést do klubu i další posily, ale nesmělo by to být drahé. To by možná znovu pootevřelo dveře příchodu českého útočníka Milana Baroše z Aston Villy. Jednání o této transakci prozatím skončilo na několika bodech, z nichž jedním bylo zastavení přestupů ze strany Abramoviče.

Konflikt mezi Mourinhem a Abramovičem vypukl kvůli Andreji Ševčenkovi, kterého majitel Chelsea podle tisku prosadil proti Mourinhově vůli a koupil ho v létě za 30 miliónů liber z AC Milán. Mourinho poukazuje na to, že ukrajinský hráč nepodává odpovídající výkony a Abramovič, který je Ševčenkovým přítelem, zase na to, že Mourinho s ním správně nepracuje. Spor se vyostřil, když Abramovič zarazil trenérovi fondy na přestupy a začalo se hovořit o Portugalcově odchodu.

Abramovič prý nešel do kabiny

The Daily Mirror vidí ale situaci úplně jinak. Podle jeho informací se krize v klubu dále prohlubuje. Abramovič viní Mourinha z toho, že nechal utéci Manchester United v ligové tabulce příliš daleko. Obhájci titulu ztrácejí na první místo šest bodů, povzbuzením pro Chelsea může být chystaný návrat brankáře Petra Čecha po těžkém zranění hlavy.

Po sobotní výhře 4:0 nad Wiganem prý nešel ruský miliardář poprvé do šatny, aby se vyhnul setkání s trenérem. Ve své lóži ale musel poslouchat, jak fanoušci Chelsea Mourinha oslavují.

Také Mirror píše, že příčinou sporu je Ševčenko. Abramovič prý odešel z jednací místnosti, když se debatovalo o možných nákupech a Mourinho ostře na Ševčenkův výkon zaútočil.

Deník připomíná, že o Mourinha má velký zájem Real Madrid. Podle jiných zpráv už trenér dal svému agentovi souhlas, aby s Realem začal jednat. Mirror píše, že nadále trvá možnost, že by Mourinho z Chelsea odešel ještě před koncem sezony.

Reklama

Související témata: