Hlavní obsah

Beckham se prý pokusí opustit Real předčasně

LONDÝN

Anglický fotbalista David Beckham by mohl opustit Real Madrid ještě před vypršením stávajícího kontraktu a stihnout dubnový start zámořské ligy MLS v barvách svého nového zaměstnavatele Los Angeles Galaxy. Podle komisionáře MLS Dona Garbera jednají Beckhamovi zástupci o předčasném ukončení hráčovy smlouvy ve španělském velkoklubu.

Článek

"Mám zprávy, že Davidovi právníci pracují na tom, aby se v dobrém rozešel s Realem, protože si nemůžeme dovolit zaplatit odstupné," řekl Garber pondělnímu vydání španělského listu Marca.

Podle britského tisku by Beckhamův odchod z madridského týmu v lednovém přestupním termínu stál pět milionů liber (přes 200 milionů korun). "Chceme, aby byl u nás v lize co nejdříve a vedení Galaxy pro to dělá všechno možné. Navíc, Davidovi by se zamlouvalo, kdyby přišel dříve," uvedl Garber.

Trenér Realu se rozčiloval

V Realu si Beckham ve zbytku sezony už nezahraje. Představitelé klubu se prý zlobí, že bývalý anglický kapitán o svém přestupu do Los Angeles vyjednával za jejich zády. Podle britského listu Sun funkcionáři nevěří, že se jednatřicetiletý záložník s americkým klubem dohodl za necelé dva týdny od 1. ledna, kdy podle pravidel mohl oficiálně zahájit jednání s jinými týmy.

Proto trenér Fabio Capello oznámil, že Beckham už bude smět v Madridu jen trénovat. "Beckham se dohodl na smlouvě jinde, aniž by nám to nejprve řekl. To se nedělá a svědčí to o tom, že se na něj nemůžeme spolehnout," řekl Capello v neděli večer na tiskové konferenci po zápase se Zaragozou.

Capello nechce být s Beckhamem srovnáván

Beckham sledoval vítězství svých spoluhráčů 1:0 z tribuny. "Stále jsem s ním ještě nemluvil a už o něm nechci mluvit," odmítl italský kouč další dotazy ke kontroverznímu odchodu anglické hvězdy. Novináři Capellovi připomněli, že on sám se před deseti lety dohodl na angažmá v AC Milán v době, kdy poprvé trénoval Real Madrid.

"Rozdíl je v tom, že americká liga začíná už v dubnu, zatímco ta moje nezačínala. Také jsem to nejprve řekl prezidentovi klubu, což je také trochu jiné. A navíc jsem hned nepodepsal smlouvu," uvedl trenér.

Španělé jsou podle týdeníku People vzteky bez sebe kvůli tomu, že za Beckhamův přestup v létě nic nedostanou. Sun míní, že vedení klubu chce vyhlídkou na půlroční fotbalový půst hráče otrávit natolik, že bude žádat o předčasné propuštění, k čemuž se možná schyluje i podle posledních zpráv ze zámoří.

Rozlučka nebude

Real však za Beckhamovo uvolnění údajně požaduje pět milionů liber. Hráč by také přišel o dva miliony liber na platu a prémiích, což by ho však díky pohádkové pětileté smlouvě na 250 milionů dolarů (asi 5,4 miliardy korun) v Los Angeles nemuselo mrzet. A neměl by nárok na medaili, pokud by Real vyhrál španělskou ligu nebo Ligu mistrů.

Vedení španělského klubu prý nechce Beckhamovi dopřát ani to, aby mohl podle tradice naposledy z trávníku před některým zápasem pozdravit fanoušky. Nehodlají ho na hřiště vůbec pozvat.

Reklama