Hlavní obsah

Hrozivě vypadající zákrok ve francouzské lize. Krev, nosítka a jasná červená karta

Guingamp/Praha

Svědky děsivého zákroku se stali diváci víkendového duelu nejvyšší francouzské ligy mezi týmy Guingamp a Stade de Reims. Obránce domácích Papy Djilobodji ve snaze zastavit útok soupeře nešťastně místo míče zasáhl obličej útočícího Pabla Chavarríi.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Obránce Guingampu Papy Djilobodji (vpravo) brání se spoluhráčem Christophem Kerbratem (vlevo) útočníka Paris Saint-Germain Edinsona Cavaniho (ilustrační foto).

Článek

Za stavu 1:0 pro Remeš si jmenovaní nabíhali na autové vhazování. Míč je přeskočil a oba hráči se za ním vrhli. Djilobodji, zadák se zkušenostmi z anglické i německé ligy, se následně rozhodl pro poněkud riskantní zákrok. Ve chvíli, kdy se před něj Chavarría začal dostávat, ho předskočil a chtěl před ním míč odehrát do bezpečí. Jenže útočník Remeše si právě v tu chvíli skákavý balon hlavičkou posunul vpřed a Djilobodji tak místo míče zasáhl Chavarríu do obličeje.

Argentinský útočník po zákroku zůstal jen nehybně ležet. Z opakovaného záběru je přitom patrné, s jak velkou intenzitou protihráče Djilobodji zasáhl, a že tedy o útočníka Remeše v žádném případě pouze neškrtl. Celá děsivá scéna plná krve pak znamenala předčasný konec pro oba aktéry - Chavarría byl ze hřiště odnesen na nosítkách a Djilobodji si právem vysloužil červenou kartu, proti které ani nijak neprotestoval.

Podle serveru L'Équipe utrpěl 31letý argentinský útočník komplikovanou zlomeninu nosu. V úterý se podrobí operaci a svému týmu bude chybět nejméně tři týdny. Na trávník by se mohl vrátit začátkem března.

V utkání již žádný další gól nepadl a hosté si tak odvezli všechny tři body.

Reklama