Hlavní obsah

Baroš by mohl nahradit Carewa v Lyonu

LYON

Na fotbalovém přestupovém trhu se rýsuje trojúhelník, jehož součástí by mohl být i český útočník Milan Baroš, o kterém se v minulých dnech vytrvale spekulovalo především v souvislosti s přesunem do Chelsea.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Milan Baroš na srazu fotbalové reprezentace

Článek

O hráče Aston Villy stále stojí i francouzský šampión Olympique Lyon, jehož řady má opustit John Carew. Norského kanonýra chtějí získat bundesligové Brémy místo Miroslava Kloseho, protože nejlepší střelec loňského mistrovství světa se netají tím, že by poprvé v kariéře rád vyzkoušel angažmá v některé z vyspělých evropských soutěží.

Brémy, které po polovině soutěže společně se Schalke vévodí tabulce německé ligy, dnes oficiálně svůj zájem o Carewa potvrdily. "Je to jeden z hráčů, o které stojíme. Podmínky přestupu by neměly být problémem," citovala agentura Reuters manažera Werderu Klause Allofse.

Kdyby suverén francouzské ligy z Lyonu Carewa ztratil, musel by za něj najít náhradu. A Baroš je prý jedním z hlavních kandidátů na uvolněné místo. Pětadvacetiletý útočník už jednou byl blízko angažmá v Lyonu: před startem loňské sezony jej chtěl získat kouč Gérrard Houllier, který si Baroše jako dvacetiletého mladíka vytáhl z Ostravy do Liverpoolu. Český reprezentant ale před půldruhým rokem nabídku Lyonu odmítl, místo něj Olympique získal právě Carewa.

O tom, že Baroš změní působiště, se hovoří už několik týdnů. Před dvěma týdny se vyrojily spekulace o jeho možném angažmá v Chelsea, ale Aston Villa za něj nezískala náhradu, proto jej odmítla uvolnit. O Baroše prý mají zájem i španělské týmy Levante a San Sebastian, jehož nabídku ale Baroš na začátku ledna odmítl.

Reklama

Související témata: