Hlavní obsah

Komňacký: Nahradit Nezmara bude obtížné

Jen těžko se s odchodem krajana Jana Nezmara smiřoval český trenér slovenského Ružomberoku František Komňacký. Jak říká v rozhovoru pro deník Právo, Nezmar byl výrazný na hřišti i v kabině.

Foto: archiv

František Komňacký

Článek

Z Ružomberku přestoupil do Liberce útočník Jan Nezmar. Jak vám bude chybět?

Hodně, protože svými výkony a góly nasadil laťku vysoko. Byl výrazný na hřišti i v kabině. Nahradit Nezmara bude velice obtížné.

V mužstvu vám zbyli z Česka Dvorník, Pospíšil a Rychlík, jak jste s nimi spokojen?

S prvními dvěma ano, s třetím vedení klubu nepočítá.

Neuvažujete o příchodu dalšího českého fotbalisty?

Uvažujeme i vzhledem k tomu, že majitel klubu pan Fillo bydlí v Praze a má tu dobré kontakty. Sháníme podobného útočníka, jako byl Jan Nezmar, a může být z Česka.

Berete působení na Slovensku jako zahraniční angažmá?

Patřím ke generaci, která vyrůstala ještě ve společném státě, takže se cítím v Ružomberku jako doma. Že jedu do zahraničí, mi připomene vlastně jen průjezd celnicí.

Jste v Ružomberku spokojený?

Vždycky je co zlepšovat. My jsme v minulé sezóně vyhráli s Ružomberkem všechno, co se na Slovensku vyhrát dalo. V té probíhající se nám tolik nedařilo. V redukované tabulce před jarem jsme až třetí, s poměrně velkou ztrátou na vedoucí dvojici. Na jaře chceme zamíchat tabulkou a probojovat se do evropských pohárů.

Cítíte nějaký rozdíl v české a slovenské kabině?

Rozdíly jsou minimální. Čeští hráči jsou v profesionálním přístupu možná trochu dál. I na Slovensku ovšem mladí hráči pochopili, že cesta k prosazení se vede přes poctivou práci v tréninku. Talenty tam jsou a vyrůstají v solidním prostředí. Slovenská liga sice nemá takovou kvalitu jako česká, přesto dokáže vychovat kvalitní hráče.

Titul jste získal loni s Ružomberkem a v roce 2004 s Ostravou, který je cennější?

To se nedá srovnávat. Na první titul se ale víc vzpomíná, protože byl prostě první.

Reklama

Související témata: