Hlavní obsah

Čecha čeká poslední lékařské vyšetření

Jan KrůtaPrávo

Ve středu padne definitivní ortel, zda Petr Čech bude moci skočit zpátky do fotbalu. Na klinice v Oxfordu absolvuje poslední vyšetření, a pokud dopadne dobře, mohl by chytat poprvé od 14. října loňského roku v sobotu na Anfield Road proti Liverpoolu.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Petr Čech na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Čech se zranil v utkání s Readingem, kdy mu po likvidačním zákroku irského záložníka Hunta operovali lebku a do hlavy implantovali zpevňující kovové destičky. Téměř dva měsíce již trénuje, poslední týdny i normálně na hřišti s míčem. Ovšem s ragbyovou helmou, která hlavu chrání. "Pokud nenastanou žádné komplikace a nebude hrozit žádné riziko, připraven budu. Záleží na trenérovi, jestli mě do základní sestavy nominuje," uvedl gólman Chelsea.

Jisté je, že s helmou bude chytat i zápasy. Stoprocentně do konce sezóny, možná i déle. Deník Sun napsal, že přilbu bude nosit tři roky. Tak dlouho prý trvá úplné doléčení prasklé lebky. "Přesnou dobu v tuto chvíli není asi nikdo schopen stanovit," řekl k tomu David Trávníček z agentury Sport Invest International, která hráče zastupuje.

Čech zatím trénoval s klasickou ragbyovou helmou. Dnes by mu měla dorazit do Londýna přilba od firmy Canterbury, která ji na Novém Zélandu vyráběla přesně Čechovi na míru. A zároveň tak, aby brankářskou jedničku české reprezentace nijak neomezovala. "Ale bude prakticky stejná jako ta, v níž jsem trénoval," prozradil Čech.

Klub stále ještě intenzívně vyjednává u anglické fotbalové asociace povolení, aby brankář mohl se speciálním chráničem hlavy nastoupit. Podle všeho by v tom však neměl být problém a do konce týdne budou formality vyřízeny.

Možná až v poháru

Jisté však stále není, zda Čech bude poprvé od zranění chytat už v sobotu. Podle Sunu se mezi tyče vrátí až v úterý, kdy hraje Chelsea doma odvetu semifinále Ligového poháru s Wycombem.

Kouč José Mourinho se zatím nevyjádřil, zda Čecha postaví do základní sestavy už v Liverpoolu. "Počítám, že se to Petr dozví během čtvrtka," uvedl Trávníček.

Mourinho má v těchto dnech svých starostí dost, britská média stále přetřásají jeho údajné spory s majitelem klubu Abramovičem. Podle Daily Mailu je v Chelsea nyní stav "studené války", majitel a trenér spolu nemluví.

Deník ale nepřepokládá, že by portugalský trenér, který chce koupit útočníka McCarthyho z Blackburnu, mohl vyhrát. Očekává, že nevydrží v Chelsea déle než do léta. "Buďto ho Abramovič vyhodí, nebo Mourinho odejde sám," soudí Daily Mail.

Reklama

Související témata: