Hlavní obsah

Olympique Marseille se chystá koupit kanadský podnikatel

MARSEILLE

Kanadský podnikatel Jack Kachkar nabídl ve středu 115 milionů eur za francouzský fotbalový klub Olympique Marseille a věří, že jeho nabídka bude přijata. Podle zástupců slavného týmu bude možné s transakcí začít, až Kachkar předloží finanční záruku současnému majiteli Robertovi Louisi-Dreyfusovi.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Slavný francozský klub změřil síly i s Mladou Boleslaví

Článek

"Udělali jsme si studii a nabídli částku, kterou jsme považovali za přiměřenou. Myslím, že všichni jsou spokojeni," řekl Kachkar francouzskému sportovnímu deníku L'Equipe. Marseille patří k nejvýznamnějším klubům ve Francii, k jeho úspěchům patří i výhra v Lize mistrů v roce 1993.

Právě po tomto vítězství se klub začal propadat do krize, kterou zapříčinila úplatkářská aféra a administrativní sestup do druhé ligy. Následně se klub ocitl kvůli dluhům v konkurzním řízení, v němž ho tehdy získal právě Louis-Dreyfus.

V současnosti je Marseille třetí v tabulce první ligy, ale na vedoucí Lyon ztrácí již propastných 17 bodů. "Marseille je velký klub s ohromným potenciálem a úžasnými fanoušky," řekl Kachkar, který chce koupit přední francouzský klub raději než některý tým z anglické ligy, neboť je levnější. "Koupit Manchester United, to chce miliardy dolarů, a to je pro mě příliš," uvedl kanadský podnikatel.

Reklama

Související témata: