Hlavní obsah

Šéfové AC a Interu jsou vyšetřováni kvůli účetnictví

MILÁN

Prezident Interu Milán Massimo Moratti a viceprezident AC Milán Adriano Galliani jsou vyšetřováni kvůli podezření z falšování účetnictví. Informovalo o tom středeční vydání listu Corriere della Sera, milánský vyšetřovatel Carlo Nocerino se k tomu zatím oficiálně nevyjádřil. Podle listu Nocerino prošetřuje, zda milánské týmy při přestupech fotbalistů nepodváděly se skutečnou cenou získaných a prodávaných hráčů.

Článek

Agentura ANSA dnes uvedla, že už je Nocerino se svým šetřením u konce a brzy předloží výsledky Italské fotbalové federaci. Ta poté může zahájit své vlastní vyšetřování.

Moratti s Gallianim ve středu potvrdili, že o Nocerinově vyšetřování vědí. Oba však popřeli, že by dělali něco nezákonného. "Jsme v klidu," řekl Moratti. "Neudělali jsme žádný zločin," dodal v obdobném duchu Galliani.

Představitelé Interu a AC nejsou v italském fotbale zdaleka jedinými, kteří jsou vyšetřováni kvůli podezřelému účetnictví. V září zahájil obdobné vyšetřování římský prokurátor, jenž se zajímal o účetní knihy Lazia a AS, vyšetřování probíhá také v Janově a v Turíně.

Reklama

Související témata: