Hlavní obsah

Čechovu návratu nic nebrání, výjimka na helmu platí

LONDÝN

Anglická Fotbalová asociace (FA) v pátek schválila na žádost Chelsea ochrannou přilbu pro brankáře Petra Čecha. Poté, co mu dali zelenou lékaři, tak může český gólman po těžkém zranění lebky z loňského října znovu nastoupit k utkání anglické ligy. První příležitost bude mít v sobotu v zápase s Liverpoolem.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Petr Čech v tréninkovém centru Chelsea

Článek

Čech sice s přilbou trénuje od prosince, ale teprve tento týden dostal z Nového Zélandu model, v němž hodlá chytat zápasy. Jeden exemplář dostala pro kontrolu také FA. Její mluvčí v pátek řekl, že experti ji prohlédli a že je v pořádku.

Hráčův manažer Pavel Zíka řekl, že si Čech ochrannou pomůcku velmi pochvaloval a že s ní nemá žádný problém. Reprezentační brankář také říká, že se navzdory zranění, které málem mohlo skončit tragicky, zápasu nijak nebojí.

Čech v polovině října minulého roku utrpěl po souboji se záložníkem Readingu Stephenem Huntem frakturu lebky; proto nyní musí chodit do branky se speciální ochranou hlavy. Podle lékařů by ji měl nosit několik let.

Čtyřiadvacetiletý brankář používá přilbu podobnou těm, které mají ragbisté. "Petr má k dispozici špičkový výrobek, který splňuje všechny parametry. Měl na výběr víc modelů," uvedl Zíka.

Reklama