Hlavní obsah

Čech: To, že jsem nastoupil, je moje velké vítězství

Za velké osobní vítězství označil svůj návrat do sestavy londýnské Chelsea český fotbalový brankář Petr Čech. Reprezentační gólman sice na své webové stránce přiznal, že prohra 0:2 na půdě rivala z Liverpoolu ho mrzí, ale na hřišti se prý po dlouhé přestávce cítil velmi dobře. Se svým výkonem po třech měsících absence byl spokojen.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Petr Čech v tréninkovém centru Chelsea

Článek

"Prohra to trochu kazí, ale jsem moc rád, že jsem v zápase neudělal žádnou chybu," prohlásil Čech. Jistotu mu mezi tyčemi prý dodal především výborný zákrok ze 7. minuty, jímž zlikvidoval tutovku Nora Riiseho. "Ten vydařený zákrok proti jeho střele mi hodně pomohl. Po první inkasované brance to nebylo jednoduché," připomněl český brankář trefu Kuijta z úvodu utkání.

Právě ta byla podle něj klíčová pro vývoj celého utkání. "To, že jsme tak brzo inkasovali, rozhodlo. Dát rychlý gól, to bylo přesně to, co Liverpool potřeboval. Navíc potom přidali druhou branku," řekl Čech.

Ve zbytku duelu podle něj Chelsea hru vylepšila a byla Liverpoolu vyrovnaným soupeřem. "Ve druhé polovině prvního a celý druhý poločas hráli dobře, ale soupeř pozorně bránil a všechny naše příležitosti dokázal zblokovat," uvedl Čech.

Góly se chytit nedaly

V rozhovoru pro Radiožurnál popsal oba inkasované góly. "Ani jeden se nedal chytit. Při prvním si Kuijt poradil dobře, zachoval chladnou hlavu. Pennantova střela se také těžko chytá, trefil to skvěle," uznal Čech.

Český brankář se do branky Chelsea postavil poprvé od 14. října, kdy mu Stephen Hunt z Readingu nešetrným zákrokem zlomil lebeční kost. Následná rekonvalescence však probíhala nečekaně rychle, a tak se Čech mohl mezi tyče vrátit už po 98 dnech. "To, že jsem nastoupil, je moje velké osobní vítězství," poznamenal čtyřiadvacetiletý gólman.

Čech si prý nenechá ujít nedělní šlágr mezi Arsenalem a vedoucím Manchesterem United. "Bude to důležitý zápas v boji o titul, ale ne rozhodující. Do konce sezóny je totiž ještě daleko. Navíc si myslím, že to bude mít Manchester na Arsenalu velmi těžké," dodal.

Noví stopěři se neadaptovali

Trenér José Mourinho na tiskové konferenci Čechovu obnovenou premiéru nijak nekomentoval. Konstatoval, že problémy byly ve středu obrany. "Není normální, když nám chybějí tři stopeři. Hráči, kteří je měli nahradit, se na nezvyklých místech nedokázali adaptovat," řekl Mourinho na adresu absence Terryho, Ricarda Carvalha a Boulahrouze.

Ale zklamání z výsledku se snažil zmírnit. "Liverpool dnes vyhrál, ale určitě by byl rád na našem místě," komentoval postavení obou mužstev v tabulce, v níž má Chelsea před svým přemožitelem ještě pětibodový náskok.

Reklama

Související témata: