Hlavní obsah

Čech zatím nemusí používat přilbu od Adidasu

Fotbalový brankář z Chelsea Petr Čech v nejbližších zápasech zatím nemusí používat ochrannou přilbu firmy Adidas, která je sponzorem londýnského klubu. Zástupci německé společnosti v dnešním prohlášení zaslaném ČTK uvedli, že čtyřiadvacetiletý brankář, který se vrátil po operaci lebky do hry v sobotu v Liverpoolu po více než tříměsíční přestávce, nyní může chytat v helmě značky Canterbury.

Článek

Adidas ale prý intenzivně pracuje na výrobě své vlastní přilby. Adidas, jenž má s Chelsea smlouvu na 100 miliónů liber na sportovní oblečení pro klub, se před sobotním zápasem v Liverpoolu nelíbilo, že hvězdný brankář použije výrobek jiné firmy. Jeho zástupci požadovali, aby byl název firmy Canterbury na helmě přelepen, což však Čech i šéfové Chelsea odmítli.

Nyní se obě strany blíží ke kompromisu. "V současné době intenzivně pracujeme na řešení designu ochranné helmy Adidas s klubem Chelsea F.C., klubovým lékařem i Petrem samotným, tak aby splňovala veškeré bezpečnostní nároky i požadavky na komfort," stojí v oficiálním prohlášení firmy s tím, že Čech může do doby, než dostane novou přilbu, nastupovat v té od novozélandské firmy Canterbury.

Čech, který 14. října loňského roku při ligovém utkání v Readingu utrpěl frakturu lebky, už dříve prohlásil, že bez ochranné přilby se do konce sezóny do branky nepostaví.

Reklama

Související témata: