Hlavní obsah

Rosický si užíval v anglické lize obrat roku, který řídil

Záložník Tomáš Rosický v neděli zase jednou poznal tu hezčí část fotbalového života. Výrazně pomohl k obratu, který zaznamenal Arsenal v ligovém utkání proti Manchesteru United, po němž vybuchla na stadionu v severní části Londýna nevídaná euforie. Souboje se svěřenci Alexe Fergusona berou fanoušci "Kanonýrů" velmi prestižně a po vítězství 2:1 prožili díky svým miláčkům opojné chvíle.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Rosický na tréninku české reprezentace

Článek

Rosický byl šťastný, že na hřišti mohl být až do závěrečného hvizdu. "Tyto zápasy jsou výjimečné, a když ve výjimečném utkání provede některý ze soupeřů takový obrat, je to něco neskutečného," řekl Rosický v rozhovoru pro ČTK. Přitom ještě deset minut před koncem si stejně jako všichni spoluhráči především přál, aby se podařilo ze závěrečného tlaku vydřít remízu.

Trenér Arséne Wenger udělal pro obrat všechno, co bylo v jeho silách. "V závěru jsme měli na hřišti neuvěřitelnou útočnou sílu. Po příchodu Van Persieho a Baptisty jsme hráli ve čtyřech útočnících, což je v takových chvílích pro každou obranu velmi složité," připomněl odvážný tah kouče, který dokonale vyšel.

Rosický k tomu výrazně pomohl, když v 83. minutě vypíchl míč Ronaldovi na pravé straně hřiště. "Pak se míč dostal k Fabregasovi, ale ten byl v souboji se Scholesem, který měl míč mezi koleny. Nám se ho ale naštěstí podařilo vydolovat a já pak hlavně hledal na bližší tyč nabíhajícího Henryho. Ani nevím, jestli chtěl míč na Van Persieho prodloužit, nebo ho jen minul, ale ten už ho nádherně uklidil," pochválil střídajícího útočníka, který se při gólové trefě zranil a nejméně měsíc bude svému týmu chybět.

Výjimečná radost

Při akci před druhým gólem si Rosického pochvalu zase vysloužili střelec Henry a také Eboue, který s ním akci začal. "Odstoupil jsem od obránce a snažil se mu míč rychle vrátit do křídla. Bylo ideální, že ani chvíli neváhal a šel do volného prostoru, odkud mohl centrovat," popsal akci český fotbalista.

Po druhé brance už zápas téměř končil a v ochozech panovala neuvěřitelná euforie. "Každý si chtěl užít tu radost, která je skutečně výjimečná," užíval si záložník vítězné oslavy. Osobně ale dlouho na stadionu nepobyl, brzy po zápase už spěchal s přítelkyní Radkou Kocurovou domů.

Neví, zda nastoupí proti Tottenhamu

Na rozdíl od prvního podzimního duelu na hřišti Manchesteru United, kde jeho tým vyhrál 1:0, neměl pocit velkého vyčerpání. "Nevím, asi to bude tím, že jsem si už na to obrovské tempo zvyknul. Necítím žádné velké následky, tělo už zápas vstřebalo," liboval se Rosický, který ale vůbec netuší, zda se objeví v základní sestavě středečního prvního semifinále Ligového poháru, v němž Arsenal nastoupí na půdě Tottenhamu.

Souboje s "Kohouty" jsou pro Arsenal významným derby, přesto kouč Wenger dá možná znovu přednost "druhé garnituře", jak má v Carling Cupu ve zvyku. "Netuším, jak to trenér postaví. Po vysoké výhře v Liverpoolu říkal do médií, že si hráči zaslouží dostat další šanci, a on nikdy do větru nemluví," naznačil fotbalista, že možná dostane volno stejně jako další nejvíce vytěžované opory.

Reklama