Hlavní obsah

Van Nistelrooij: Moje reprezentační kariéra je uzavřena

AMSTERODAM

Nizozemský fotbalista Ruud van Nistelrooij, který kvůli sporům s reprezentačním trenérem Markem van Bastenem neoblékl dres národního týmu od světového šampionátu v Německu, se neobjeví ani v únorovém přípravném zápase proti Rusku. Třicetiletý útočník proto na webových stránkách národního svazu prohlásil, že považuje svoje další působení v týmu "oranjes" za uzavřenou kapitolu.

Článek

"(Van Basten) ztratil jako kouč moji důvěru. Zdá se, že moje reprezentační kariéra je alespoň pro nynějšek definitivně uzavřena," uvedl Van Nistelrooij. Dlouhodobé neshody mezi hráčem Realu Madrid a Van Bastenem se táhnou od mistrovství světa v Německu.

Nistelrooij se naposledy objevil v duelu základní skupiny proti Argentině, klíčové osmifinálové utkání s Portugalskem sledoval pouze z lavičky náhradníků. Od té doby někdejší hvězda Manchesteru United odmítá obléci oranžový dres a nic na tom nezměnila ani společná páteční schůzka.

"Momentálně máme několik skvělých útočníků. Van Nistelrooij musí vědět, že mu nemůžeme garantovat místo v základní jedenáctce a to jsem mu taky během našeho setkání řekl," prohlásil Van Basten.

Pod současným trenérem nizozemské reprezentace odmítá po světovém šampionátu hrát i záložník Mark van Bommel z Bayernu Mnichov.

Reklama

Související témata: