Hlavní obsah

Čech udržel nulu, diváci jej nadšeně vítali

LONDÝN

"Big Pete is back," tedy "Velký Péťa se vrátil," ohlásil kapitán Chelsea John Terry fanouškům v programu k úternímu zápasu. Londýnský velkoklubu se střetl s účastníkem čtvrté anglické ligy Wycombe Wanderers v odvetě semifinále Ligového poháru. Zápas skončil očekávanou výhrou domácích 4:0.

Článek

Čech se po sobotním zápase s Liverpoolem poprvé postavil mezi tyče na domácím hřišti ve večerním zápase za teplot, které oscilovaly kolem bodu mrazu. V Liverpoolu, kde Chelsea prohrála 0:2, měl premiéru po těžkém zranění z loňského říjnového zápasu s Readingem.

V úterý si Čech sice prvně pořádně sáhl na míč až zhruba v polovině prvního poločasu, ale lehký a sebejistý zákrok nad hlavami ostatních hráčů vyvolal spíše uznalé pokývání hlav než jásot. "Vypadá, jako kdyby mezi těmi tyčemi nikdy nechyběl," napsal do programu Terry, který se stále zotavuje ze zranění zad. A fanoušci mu dávali zjevně za pravdu.

Nakonec ale i Čech musel ukázat celé své umění, když obrana Chelsea v první minutě nastavení prvního poločasu poprvé silně zaváhala. Český reprezentant na poslední chvíli vyrazil už v leže jen kus od brankové čáry míč, aby neskončil na noze nebezpečně dotírajícího kapitána hostí Tommyho Mooneyho. Při odchodu do šatny po poločase bylo vidět, že kouč José Mourinho je s brankářem spokojen.

Ševčenko si udobřoval fanoušky

Čech přeci jen zahrál na nervy diváků na tribunách, když mu ve druhém poločase po dvou přesných dělovkách soupeře dvakrát vyklouzl míč z ruky, ale první ohrožení zlikvidoval ve zlomku vteřiny sám a druhý míč zastavila obrana.

Zápas patřil hlavně ukrajinskému útočníkovi Andreji Ševčenkovi, který dostal od Mourinha šanci už od začátku zápasu. Ševčenko za to nadělil fanouškům jeden gól ve 22. minutě a druhý ve 43. minutě. To už tribuny šílely, domácí fanoušci se teatrálně pošklebovali směrem k tribuně hostů a nad stadiónem burácelo: "Šéva, Šéva!"

Výsledek - semifinále, 2. zápas:
Chelsea - Wycombe (IV. liga) 4:0 (22. a 43. Ševčenko, 69. a 90. Lampard), první zápas 1:1, postupuje Chelsea.

Reklama

Související témata: