Hlavní obsah

Mourinho: Tohle je moje Chelsea

Spokojený byl po úterní výhře 4:0 nad Wycombem a postupu do finále Ligového poháru trenér Chelsea Jose Mourinho. Mistr neměl s účastníkem čtvrté anglické ligy Wycombe Wanderers problémy, Mourinha mohlo těšit i střelecké probuzení Andreje Ševčenka. "Tohle je Chelsea, tým Josého Mourinha! S charakteristickou kvalitou i filozofií," hřímal po zápase Portugalec.

Článek

Mourinho poslal od úvodních minut do hry ukrajinského forvarda Andreje Ševčenka, kterému se po příchodu z Milána nedaří. Navíc se na ostrovech spekulovalo o tom, že Ukrajinec z kabiny donáší svému příteli a majiteli Chelsea Romanu Abramovičovi.

Nejhorší spor se zdá být zažehnán, Mourinho si dokonce s Ševčenkem potřásl rukou. O víkendu britská média uvedla, že Ševčenko byl jediným hráčem Chelsea, kterému trenér nepodal ruku po prohře v Liverpoolu. "Potřebuje čas na adaptaci, přišel po sedmiletém působení jinde," citují stránky Chelsea Portugalce. "Nemůžete otevřít hráčovu hlavu a vložit do ní svojí filozofii," dodal na adresu útočníka, jenž se prosadil dokonce dvakrát po desetizápasovém střeleckém půstu. Zbývající dva góly vstřelil Frank Lampard.

"Fotbal je velice jednoduchý. Musíte tvrdě pracovat, což Ševa dělá. Ještě není důvod na oslavné ohňostroje, ale je to krok kupředu," chválil Mourinho Ukrajincovu práci pro tým. "A velice hloupý je ten kdo si myslí, že Ševčenka nestavím kvůli osobním problémům. To si může myslet jen někdo, kdo o fotbale nic neví. Ševa je hodný chlapec, který potřebuje být šťastný. Snad mu tento zápas pomohl," uvedl trenér.

Vyhraje Chelsea Ligový pohár?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Poprvé před domácími fanoušky na Stamford Bridge nastoupil Petr Čech, pro nějž to byl stý zápas v dresu Chelsea. Českou reprezentační jedničku nechává kouč po dlouhém zranění rozchytat, proto Čech po ligovém zápase nastoupil i v poháru. "Museli jsme k zápasu přistoupit profesionálně, protože jsme hráli proti skvělému soupeři. Přístup Wycombu byl skvělý, nebáli se Chelsea ani Stamford Bridge," ocenil soupeře Mourinho.

"Soupeř přijel vyhrát, ne se zabarikádovat před vlastní brankou. Měli sen, za který bojovali. Musím Paulu Lambertovi i jeho hráčům pogratulovat," řekl Mourinho.

Reklama

Související témata: