Hlavní obsah

Baroš sklidil pochvalu i od prezidenta Lyonu

LYON

Fotbalový útočník Milan Baroš sklidil po své středeční krátké premiéře v dresu vedoucího celku francouzské ligy Lyonu uznání. Pochválil ho mimo jiné prezident klubu Jean-Michel Aulas, který po zápase řekl, že Baroš patří mezi nejlepší na svém postu.

Článek

Český reprezentant nastoupil na poslední půlhodinu duelu francouzské ligy proti Bordeaux a přestože neodvrátil prohru 1:2, svým výkonem zaujal. "Co se týká Milana Baroše, tak on je jeden z nejlepších na své pozici," řekl Aulas pro oficiální klubový web. "Jsem si jistý tím, že jsme neudělali chybu," dodal.

Baroš se dočkal vřelého přivítání i od fanoušků Lyonu, kteří již na začátku duelu vyvěsili v hledišti transparent s nápisem: "Díky, Johne. Vítej u nás, Milane". Poděkování patřilo norskému střelci Johnu Carewovi, kterého Lyon poslal do Aston Villy výměnou právě za Baroše.

Pochválen, přestože minul vyrovnání

Poté se již příznivci soustředili jen na novou posilu. Ve chvíli, kdy se Baroš začal rozcvičovat, uslyšel vřelý potlesk podobně jako ve chvíli, když poprvé vstoupil na hřiště.

V posledních okamžicích zápasu sice nejlepší střelec mistrovství Evropy z roku 2004 propásl šanci na vyrovnání, když ve skluzu netrefil prázdnou branku, ale přesto za svůj výkon sklidil pochvalná slova. "Svou rychlou adaptací na hru Lyonu ukázal potenciál, který do něj trenér Houllier vkládal. V závěru zápasu byl velkým oživením útoku," stojí v komentáři na stránkách klubu.

Reklama

Související témata: