Hlavní obsah

Zidane se k fotbalu nevrátí, lanařilo ho Chicago

Generální manažer klubu Chicago Fire John Guppy potvrdil, že se snažil přesvědčit Zinédina Zidana, aby se vrátil k fotbalu a hrál za Chicago. Bývalý nejlepší fotbalista světa však nabídku s díky odmítl. Uvedl to deník Chicago Tribune. "Oslovili jsme Zidana, asi jako každý klub v MLS. Dostalo se nám odpovědi, že již skončil s fotbalem," řekl Guppy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Vyloučený Francouz Zinédine Zidane míjí pohár pro vítěze fotbalového MS.

Článek

Guppy stál také o další hvězdu evropského fotbalu, švédského útočníka Henrika Larssona, který je momentálně na hostování v Manchesteru United. "Velmi o něho stojíme. Ale on se chce spíše vrátit do svého rodného města," dodal funkcionář.

Mnohem pravděpodobněji vypadá příchod amerického reprezentanta Briana McBridea z Fulhamu. "Máme pro Briana připravenou smlouvu," řekl Guppy.

Čtyřiatřicetiletý Zidane ukončil kariéru po loňském mistrovství světa v Německu, kde ve finále dostal červenou kartu poté, co hlavou udeřil obránce Marka Materazziho. Mistr světa z roku 1998 je stále nejdražším hráčem v historii, Real Madrid ho koupil z Juventusu Turín za rekordních 2,2 miliardy korun.

Zájem o hráče z Evropy se v zámořské lize MLS zvýšil poté, co Los Angeles Galaxy podepsalo pětiletou smlouvu se záložníkem Davidem Beckhamem. Kontrakt Angličanovi zaručuje, že se stane nejlépe placeným fotbalistou světa.

Reklama

Související témata: