Hlavní obsah

Ronaldo je už jednou nohou v AC Milán

MADRID/MILÁN

Fotbalový útočník Ronaldo s největší pravděpodobností přestoupí z Realu Madrid do AC Milán. Kluby již uzavřely ústní dohodu, která by měla být stvrzena písemně. Real by měl za přestup inkasovat asi 7 miliónů eur. Důležitým faktorem v transakci jsou výsledky zdravotní prohlídky. Ronaldo by měl ve čtvrtek na San Siru sledovat své případné budoucí spoluhráče v semifinálovém zápase italského poháru proti AS Řím.

Foto: AP Photo/Jasper Juinen

Brazilský útočník Ronaldo

Článek

Odchod brazilského mistra světa hýbe médii již několik týdnů. Události se daly do pohybu ještě výrazněji poté, co trenér Fabio Capello prohlásil, že třicetiletý hráč již nemá v kádru španělského velkoklubu místo. Milán chtěl původně kanonýra získat zadarmo a instruoval jej, aby se sám vyvázal ze stávající smlouvy na Santiagu Bernabeu. Takovou možnost rázně odmítl sportovní ředitel "Bílého baletu" Predrag Mijatovič. Real za pohasínající hvězdu požadoval 8 miliónů eur.

K jednání se kluby vrátily až tuto středu, kdy došlo k ústní dohodě o přestupu. Madridský klub již obdržel písemné potvrzení nabídky z Itálie a hráč ve čtvrtek odlétá na zdravotní prohlídku. Ta by měla proběhnout ve čtvrtek nebo v pátek. Pokud výsledky dopadnou dobře, měl by královský španělský klub inkasovat asi 7 miliónů eur. Hráč by měl pobírat roční plat 6 miliónů eur (asi 190 miliónů korun) a navíc by měl vlastnit veškerá svá marketingová práva. Madridský Real si z nich přitom bral padesát procent pro sebe.

"Zaslali jsme nabídku a teď nezbývá než čekat," řekl sportovní ředitel AC Milán Adriano Galliani a dodal: "Vše závisí na výsledcích zdravotní prohlídky, zbývá nám toho ještě hodně udělat." Na otázku, zda by mohl být Ronaldo oficiálně představen již ve čtvrtek jako nová posila odpověděl: "Ano, možné to je."

Reklama

Související témata: