Hlavní obsah

Sionka chtějí ve Francii, Rangers ho ale zatím neuvolní

GLASGOW

Reprezentační záložník Libor Sionko by znovu mohl změnit klubový dres, avšak jeho současný klub Glasgow Rangers ho zatím ze svých služeb uvolnit nehodlá. O českého fotbalistu se ale údajně zajímá hned několik francouzských klubů včetně St. Etienne, které trénuje Ivan Hašek. Ve hře je i případný odchod do Paris St. Germain za trenérem Le Guenem, který si Sionka přivedl v létě do Skotska.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Sionko na tréninku fotbalové reprezentace v Seefeldu

Článek

O osudu Sionka se začalo ve Skotsku spekulovat ve chvíli, kdy byl Paul Le Guen nucen svůj post v Rangers opustit. Český fotbalista totiž patřil mezi hráče, které si Francouz přivedl a kteří od něj dostávali dostatek šancí. "Mám stejnou šanci jako ostatní hráči, rozhodně nebudu okamžitě utíkat. Hodlám přesvědčit i nového trenéra," prohlásil krátce poté Sionko ve skotském tisku, nicméně definitivně odchod z klubu nevyloučil.

Zájemců o jeho služby je hned několik. Naposledy se na něj poptával Haškův tým, kde už hraje Marek Heinz. Potvrdil to i hráčův manažer Pavel Zíka. "O Libora se skutečně některé kluby živě zajímaly, ale nynější klub zatím o odchodu nechce slyšet. Není však vyloučeno, že ještě v průběhu ledna nebo případně v létě se k tomu vrátíme," řekl Zíka ČTK na adresu hráče, který v první únorový den oslaví 30. narozeniny.

Hlavním zájemcem o Sionkovy služby je ale nyní spíše Paris St. Germain, které je nad propastí sestupu. Trenér Le Guen se snaží oživit svůj kádr a rád by navázal na spolupráci s některými nedávnými svěřenci. Už ve čtvrtek si z Rangers proto přivedl záložníka Jérémyho Clémenta.

Sionko by se mohl v pařížském klubu potkat s reprezentačním spoluhráčem Davidem Rozehnalem. Není ale vůbec vyloučeno, že by se jen minuli. O českého stopera je totiž zájem v Anglii, podle všeho nejvíce v Boltonu a Newcastlu. "Vím o dvou klubech, které by měli zájem ho získat, ale ani Paříž nyní hráče zatím nehodlá uvolnit," potvrdil Zíka nepřímo zájem týmů z Premier League. Šestadvacetiletý Rozehnal přišel do Paříže před dvěma lety z Brugg.

Reklama

Související témata: