Hlavní obsah

Černý si v poháru zachytal za Tottenham a vyhrál

LONDÝN

Fotbalový brankář Radek Černý se v sobotním 4. kole Anglického poháru objevil v brance Tottenhamu a pomohl mu k vítězství 3:1 nad posledním celkem druhé ligy Southendem Český gólman inkasoval jen z penalty a přispěl k postupu do dalšího kola.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Kapitán Tottenhamu Ledley King s českým gólmanem Radkem Černým

Článek

Tottenham získal vedení v prvním poločase, když se prosadil irský útočník Keane. Po změně stran zvýšil Jenas, ale Eastwood z penalty snížil, když poslal Černého do opačného rohu branky. Naději však hosté drželi jen chvíli, než se střelou pod břevno prezentoval Egypťan Mido a zpečetil výsledek. Černý, který nastoupil teprve počtvrté v sezoně, si v závěru pohrál s nervy fanoušků, když nejprve udělal kličku dotírajícímu obránci a po následné chybě svého spoluhráče musel předvést parádní zákrok.

Radost z postupu měl také další český brankář Jan Laštůvka, který v dresu Fulhamu uhájil čisté konto v souboji se Stoke City. Fulham zvítězil 3:0, když se prosadila největší tři útočná esa. Nejprve skórovala lednová posila z AS Řím Montella a následně zvýšili McBride a Radzinski.

Anglický reprezentant Rooney dvěma zásahy zajistil postup Manchesteru United, který zásluhou své největší hvězdy zvítězil 2:1 nad Portsmouthem. Hosty dlouho držel v naději na postup bývalý reprezentační brankář James, který zlikvidoval několik vyložených šancí Manchesteru. Překonal ho až střídající Rooney, když se trefil dvakrát v rozmezí šesti minut. Portsmouth pak jen snížil zásluhou Kanua, ale vyřazení již nezabránil.

S pohárem se rozloučil také West Ham, který v duelu dvou prvoligových celků nestačil na Watford a prohrál 0:1. Jako jediný se prosadil hostující záložník McNamee.

Výsledky - 4. kolo:
Birmingham (II. liga) - Reading 2:3, Bristol City (III.) - Middlesbrough 2:2, Fulham - Stoke City (II.) 3:0, Tottenham - Southend (II.) 3:1, West Ham - Watford 0:1, Manchester United - Portsmouth 2:1.

Reklama