Hlavní obsah

Čech si přeje, aby Mourinho zůstal v Chelsea

Jednoznačnou podporu vyjádřil trenérovi Chelsea Josému Mourinhovi jeho svěřenec a gólman londýnského klubu Petr Čech. Čtyřiadvacetiletý gólman, který se minulou sobotu vrátil do hry po více než tříměsíční přestávce zaviněné zraněním hlavy, si přeje, aby Mourinho dál zůstal na svém místě v Chelsea a nikam neodcházel.

Foto: chelseafc.com

Petr Čech (uprostřed) žertuje s trenérem brankářů Chelsea Silvinhem, vpravo přihlíží trenér José Mourinho.

Článek

"Pro klub je důležité, aby udržel nejlepšího trenéra a nejlepší hráče," prohlásil Čech na sobotní tiskové konferenci před nedělním utkáním Anglického poháru proti Nottinghamu. Čech však připustil, že osud Mourinha, jenž má údajně zásadní spory s majitelem klubu Romanem Abramovičem a stále častěji se hovoří o jeho odchodu, příliš ovlivnit nemůže. "Není to v mých rukách, ale když budeme vítězit, tak to pro trenéra určitě bude dobrá pomoc. Chceme pro něj dělat jen to nejlepší," vysvětlil Čech.

Čech si Mourinha váží i kvůli tomu, jak se k němu portugalský kouč choval před necelými třemi lety, když se v Chelsea potkali poprvé. "Dodal mi hodně sebevědomí a dělá to pořád. Když na své straně máte trenéra, který vám věří, je to moc důležité," uvedl Čech.

Ten se prý po návratu na hřiště cítí stále lépe, i když ještě několik měsíců bude muset nosit speciální ochrannou přilbu. "Co se týče fyzické síly, rychlosti a reflexu, tak jsem na tom možná ještě lépe než před zraněním. Protože v poslední době jsem na sobě pracoval opravdu hodně tvrdě a teď jsem silnější a odolnější. A na to zranění už ani nemyslím," dodal Čech.

Reklama

Související témata: