Hlavní obsah

Mourinho věří, že v Chelsea vydrží až do roku 2010

Ani slabá forma fotbalové Chelsea, ani spory s vedením prý nezapříčiní předčasný konec trenéra Josého Mourinha na lavičce anglického mistra. Portugalský kouč prohlásil, že zůstane na Stamford Bridge až do vypršení smlouvy.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

"Mám s klubem smlouvu až do roku 2010 a to je jediné, na čem záleží. Jsem trenérem Chelsea teď, budu jím do konce sezóny, a věřím, že na lavičce zůstanu i nadále," řekl kouč agentuře AP.

Spekulace o výměně trenéra rozpoutal výpadek formy, který loňského vítěze Premier League postihl. Klub se sice stále v anglické nejvyšší soutěži drží na druhém místě, ale herně se trápí a na vedoucí Manchester United ztrácí šest bodů.

Mourinho si také veřejně postěžoval, že mu vedení neposkytlo dostatek finančních prostředků na nákup posil v lednovém přestupním termínu. Podle britských novin se proto majitel klubu ruský miliardář Roman Abramovič rozhodl, že nahradí vzpurného kouče Frankem Rijkaardem z Barcelony a Guusem Hiddinkem, který vede ruskou reprezentaci.

Mourinho současně vyvrátil spekulace médií, že si s majitelem klubu nemůže přijít na oči. "Mluví nejen se mnou, ale i se sportovním ředitelem Petrem Kenyonem. Na posledních zápasech nebyl proto, že je mimo Anglii. Nevím, proč je pryč, ale on nemusí nikomu sdělovat, kam a kdy jede. Až se ale vrátí, je v naší kabině vítaným hostem," prohlásil kouč.

Reklama

Související témata: