Hlavní obsah

Domluveno, Grygera v létě odejde do Juventusu

PRAHA

Zdeněk Grygera bude od léta spoluhráčem Pavla Nedvěda v Juventusu Turín. Šestadvacetiletý obránce Ajaxu podepíše příští týden s vedením 'Staré dámy' čtyřletou smlouvu, sezónu ale dohraje ještě v dresu nizozemského velkoklubu a s italským týmem se bude připravovat od 1. července.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zdeněk Grygera (vpravo) v dresu Ajaxu Amsterdam

Článek

Grygera by mohl smlouvu podepsat prakticky okamžitě, kvůli zdravotním problémům byl ale formální akt odložen na příští týden. "Zdeněk si při víkendovém utkání nizozemské ligy s Groningenem obnovil svalové zranění, které chce týden klid. Protože jsou součástí podpisu kontraktu i fyzické testy, rozhodlo se po konzultaci s oběma klubovými lékaři o odklad," vysvětlil v rozhovoru pro Sport.cz Tomáš Klečka z agentury Nehoda Sport, která Grygeru zastupuje.

Grygerovi na konci sezóny končí v Ajaxu smlouva, takže Juventus získá univerzálního obránce bezplatně. Turínští sice chtěli odchovance holešovského fotbalu získat už v zimním přestupním termínu, ale nizozemský klub za Grygeru požadoval až příliš vysoké odstupné vzhledem k tomu, že by v létě byl hráč úplně zadarmo.

Turínský klub letos kvůli korupční aféře hraje druhou ligu, v níž ale vede a je na nejlepší cestě k návratu mezi elitu. Bývalý hráč Zlína, Drnovic a pražské Sparty, v jehož sbírce úspěchů nechybí zlato a stříbro z evropských šampionátů do jednadvaceti let a mistrovské tituly se Spartou či Ajaxem, je v předstihu první velkou posilou Juventusu před další sezónou, ziskem angažmá v Itálii si splní svůj dávný sen.

V italské lize by se v příští sezóně mohla výrazně rozšířit česká kolonie. V AC Milán hraje Marek Jankulovski a ve Fiorentině Tomáš Ujfaluši, od léta se do nejvyšší soutěže zřejmě vrátí Juventus s Nedvědem a Grygerou a blízko k přestupu do Udine jsou navíc sparťan Tomáš Sivok a Tomáš Zápotočný z Liberce.

Reklama

Související témata: