Hlavní obsah

Zápotočný má svolení k přestupu, chybí už jen detaily

LIBEREC

Fotbalový obránce Tomáš Zápotočný dostal od Liberce svolení k okamžitému přestupu ze Slovanu Liberec do italského Udine. Kluby se již předběžně domluvily na podmínkách kontraktu a v pondělí odpoledne Zápotočný odcestuje do Itálie, kde se v úterý podrobí zdravotní prohlídce, a po uzavření smlouvy mezi kluby podepíše zřejmě v tentýž den hráčský kontrakt na 4,5 roku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Zápotočný

Článek

Informaci potvrdil hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest International, který hráče bude v Itálii doprovázet. "K definitivnímu přestupu nyní schází pouze dotažení administrativních záležitostí a běžná prohlídka. Pokud vše dopadne podle plánu, Tomáš už v Itálii rovnou zůstane," řekl Zíka.

Uzavření přestupu Zápotočného se oddalovalo od chvíle, kdy majitel severočeského klubu Ludvík Karl odmítl dát souhlas s okamžitým přestupem, protože nebyl spokojen s výší odstupného. Hráč byl dokonce dočasně přeřazen do liberecké divizní rezervy a hrozilo mu, že tam stráví jarní sezonu až do chvíle, než mu v létě vyprší platná smlouva. Pak by si ho Udine mohlo odvézt bez náhrady.

Jenže Italové stáli o to, aby stejně jako Tomáš Sivok měl Zápotočný během jara v Udine dostatek času na adaptaci, a tak trvali na okamžitém přestupu. Na něm se nakonec s Libercem dohodli, i když podle zákulisních zpráv je to stálo podle odhadů půl milionu eur a také cestu Liberce na soustředění do Itálie.

Šestadvacetiletý Zápotočný začínal s fotbalem v Příbrami, ale v Liberci hraje už od roku 2002. V první lize odehrál 123 zápasů a vstřelil 17 branek. Má také za sebou tři zápasy v reprezentaci.

Reklama

Související témata: