Hlavní obsah

Provokatér Materazzi dostal další hlavičku

MILÁN

Italského provokatéra Marka Materazziho poslal další fotbalista hlavičkou k zemi. V nedělním ligovém zápase Interu Milán v Janově jej trefil do brady domácí záložník Gennaro Delvecchio a reprezentační stoper se teatrálně svalil na trávník. Delvecchio nicméně už v sedmé minutě dostal červenou kartu a usnadnil tak Interu cestu za vítězstvím 2:0.

Článek

Materazzi, jehož proslavil incident ve finále loňského mistrovství světa se Zinédinem Zidanem, rázem dostal v italském listu La Stampa přezdívku "Král provokatérů". I když se proti takovému označení vehementně brání.

"Reagoval jsem čistě instinktivně. Tvrdě atakoval našeho brankáře, tak jsem šel k němu a říkal, ať toho nechá. No a on mi najednou dal hlavičku," vyložil svou verzi Materazzi a údajně s andělským výrazem ve tváří dál diktoval novinářům: "Přiznal bych, kdyby to byla moje chyba. Ale nic špatného jsem neudělal."

Delvecchio viděl celou situaci jinak. "Provokoval mě," tvrdil. "Omlouvám se všem Italům. Ale kdyby volil jiná slova, tak bych tak nereagoval," dodal. Co přesně z Materazziho úst vyšlo, zůstalo stejně jako po červencovém souboji v Berlíně o světové zlato tajemstvím.

Reklama

Související témata: