Hlavní obsah

AC Milán se s Realem stále nedohodli na Ronaldově ceně

Představy Realu Madrid a AC Milán o ceně za přestup brazilského fotbalového útočníka Ronalda do Itálie se stále liší o milión eur. Podle zprávy španělské tiskové agentury EFE se v pondělí zástupci obou klubů sešli v podvečer v kancelářích madridského stadiónu Santiaga Bernabeua, týmy vedené Ramonem Calderónem a Adrianem Gallianim se však ani po více než třech hodinách nedohodly. Jednání má pokračovat v úterý.

Foto: AP Photo/Jasper Juinen

Brazilský útočník Ronaldo

Článek

Bývalý trojnásobný nejlepší fotbalista světa Ronaldo se přitom už s italským klubem na všem podstatném domluvil, v závěru minulého týdne absolvoval v Miláně i zdravotní prohlídku. S AC by podle informací italských médií měl uzavřít smlouvu na jeden a půl roku a vrátit se do města, v němž už prožil pět let jako hráč konkurenčního Interu.

Italové očekávali, že už v úterý bude třicetiletý Brazilec s milánským mužstvem trénovat. Za jeho přestup nabízejí sedm milionů eur, tedy téměř 200 milionů korun, Real však požaduje více. Činovníci se údajně neshodli ani na způsobu placení. "V tuto chvíli není na stole žádná dohoda. Real dál požaduje osm milionů eur, my nabízíme sedm. Sejdeme se znovu v úterý," řekl novinářům milánský viceprezident Galliani.

Kouč devátého celku tabulky italské ligy Carlo Ancelotti přitom o příchod zkušeného Brazilce velmi stojí. V minulém týdnu získal z Lazia reprezentačního zadáka Massima Odda a dnes řekl rozhlasové stanici Radio Anch'io Sport, že pokud přestoupí i Ronaldo, zařadí se klub mezi nejužší elitu evropského fotbalu. "Oba jsou pro nás nesmírně důležití," dodal Ancelotti.

Ronaldo, mistr světa z roku 2002, byl ve všech čtyřech předchozích sezonách nejlepším střelcem Realu. Trenér Fabio Capello ho však několikrát kritizoval kvůli nadváze a posléze dal najevo, že s ním ve svých plánech už dál nepočítá. Naposledy ho nasadil 7. ledna do zápasu proti La Coruně. "Jestli měl (Ronaldo) v poslední době s něčím problémy, tak ne s váhou, ale s motivací. Pořád je to však velký hráč," prohlásil Ancelotti, který má v týmu i českého reprezentanta Marka Jankulovského.

Reklama